Pureći “bečki” s kremastim dipom i salatom od krastavaca

Pureći “bečki” s kremastim dipom i salatom od krastavaca
Težina pripremeLagano
Priprema45 min

Priprema

  1. Meso narežemo na tanke šnicle „leptir“ tehnikom. Batom ju tanko istučemo. Lagano posolimo i popaprimo. U tanjure pripremimo oštro brašno, razbijemo jaja, koja lagano posolimo i istučemo i krušne mrvice. U tavi zagrijemo ulje. Istučenu šniclu provučemo kroz brašno, jaja i mrvice.

  2. Hrskavo ju ispohamo i ocijedimo od viška masnoće na kuhinjskom ubrusu.

  3. U zdjelicu dodamo žličicu šećera, posolimo i popaprimo, dodamo jabučni ocat i maslinovo ulje. Zamiješamo u emulziju. Operemo krastavac, ogulimo i narežemo na ploške, koje dodamo u dressing. Promiješamo.

  4. Kiselo vrhnje stavimo u zdjelicu. Sitno nasjeckamo češnjak i dodamo kiselom vrhnju. Poškropimo sa par kapi limuna, dodamo žličicu senfa, posolimo i popaprimo. Nasjeckamo svježi bosiljak, dodamo dipu i promiješamo.