Priprema
Meso narežemo na tanke šnicle „leptir“ tehnikom. Batom ju tanko istučemo. Lagano posolimo i popaprimo. U tanjure pripremimo oštro brašno, razbijemo jaja, koja lagano posolimo i istučemo i krušne mrvice. U tavi zagrijemo ulje. Istučenu šniclu provučemo kroz brašno, jaja i mrvice.
Hrskavo ju ispohamo i ocijedimo od viška masnoće na kuhinjskom ubrusu.
U zdjelicu dodamo žličicu šećera, posolimo i popaprimo, dodamo jabučni ocat i maslinovo ulje. Zamiješamo u emulziju. Operemo krastavac, ogulimo i narežemo na ploške, koje dodamo u dressing. Promiješamo.
Kiselo vrhnje stavimo u zdjelicu. Sitno nasjeckamo češnjak i dodamo kiselom vrhnju. Poškropimo sa par kapi limuna, dodamo žličicu senfa, posolimo i popaprimo. Nasjeckamo svježi bosiljak, dodamo dipu i promiješamo.