
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
850 g g | Puretine Puretina | ||
450 g g | Povrća Povrće | ||
200 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
2 žlice žlica | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
3 žlice žlica | Brašna Brašno | ||
300 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
100 g g | Topljena sira Topljeni sir | ||
80 g g | Maslaca Maslac | ||
Vegete
Vegeta (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Curryija
Curry (po želji) | |||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPuretina s carskim povrćem u umaku od sira
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema: Puretinu izrezati na kockice te prepržiti na tavi na malo ulja. Smrznuto povrće kratko blanširati u kipućoj vodi (oko 5 min). Pomiješati puretinu i povrće te sve zajedno prebaciti u vatrostalnu posudu koja je prethodno premazana tankim slojem maslaca.Na ostatku maslaca pomiješati brašno, dodati mlijeko i lagano miješati do vrenja.Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te začiniti po želji.Pripremljenim umakom preliti puretinu pomiješanu s povrćem, sve prekriti listićima topljivog sira te zatim sve zapeći u pećnici 30 minuta na 170ºC.