Priprema: Puretinu izrezati na kockice te prepržiti na tavi na malo ulja. Smrznuto povrće kratko blanširati u kipućoj vodi (oko 5 min). Pomiješati puretinu i povrće te sve zajedno prebaciti u vatrostalnu posudu koja je prethodno premazana tankim slojem maslaca.Na ostatku maslaca pomiješati brašno, dodati mlijeko i lagano miješati do vrenja.Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te začiniti po želji.Pripremljenim umakom preliti puretinu pomiješanu s povrćem, sve prekriti listićima topljivog sira te zatim sve zapeći u pećnici 30 minuta na 170ºC.
Puretina s carskim povrćem u umaku od sira
Sastojci
4
osoba
-
- 850 g puretine
- 450 g povrća
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice kisela vrhnja
- 3 žlice brašna
- 300 ml mlijeka
- 100 g topljena sira
- 80 g maslaca
- vegete po želji
- soli po želji
- papra po želji
- curryija po želji
- suncokretova ulja po želji