Više za vas!
Puretina s carskim povrćem u umaku od sira

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

850 g g Puretine Puretina
450 g g Povrća Povrće
200 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
2 žlice žlica Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
3 žlice žlica Brašna Brašno
300 ml ml Mlijeka Mlijeko
100 g g Topljena sira Topljeni sir
80 g g Maslaca Maslac
Vegete Vegeta
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Curryija Curry
(po želji)
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(po želji)

Puretina s carskim povrćem u umaku od sira

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(10)

Priprema

Priprema: Puretinu izrezati na kockice te prepržiti na tavi na malo ulja. Smrznuto povrće kratko blanširati u kipućoj vodi (oko 5 min). Pomiješati puretinu i povrće te sve zajedno prebaciti u vatrostalnu posudu koja je prethodno premazana tankim slojem maslaca.Na ostatku maslaca pomiješati brašno, dodati mlijeko i lagano miješati do vrenja.Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te začiniti po želji.Pripremljenim umakom preliti puretinu pomiješanu s povrćem, sve prekriti listićima topljivog sira te zatim sve zapeći u pećnici 30 minuta na 170ºC.