Puretina s carskim povrćem u umaku od sira

Puretina s carskim povrćem u umaku od sira image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 osoba
    • 850   g puretine
    • 450   g povrća
    • 200   ml vrhnja za kuhanje
    • 2   žlice kisela vrhnja
    • 3   žlice brašna
    • 300   ml mlijeka
    • 100   g topljena sira
    • 80   g maslaca
    •   vegete po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   curryija po želji
    •   suncokretova ulja po želji

Priprema

    Priprema: Puretinu izrezati na kockice te prepržiti na tavi na malo ulja. Smrznuto povrće kratko blanširati u kipućoj vodi (oko 5 min). Pomiješati puretinu i povrće te sve zajedno prebaciti u vatrostalnu posudu koja je prethodno premazana tankim slojem maslaca.Na ostatku maslaca pomiješati brašno, dodati mlijeko i lagano miješati do vrenja.Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te začiniti po želji.Pripremljenim umakom preliti puretinu pomiješanu s povrćem, sve prekriti listićima topljivog sira te zatim sve zapeći u pećnici 30 minuta na 170ºC.