Puretina s povrćem

Puretina s povrćem image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

6 osoba
    • 850   g puretine
    • 2   kom paprike
    • 2   kom poriluka
    • 900   g povrća
    • 300   ml kisela vrhnja 7% m.m.
    •   soli
    •   kajenskoga papra
    •   soja umaka
    • 2   žlice suncokretova ulja

Priprema

    Priprema: Papriku i poriluk narežite na male komadiće, a povrće kuhajte u slanoj vodi prema uputi na pakiranju. Puretinu narežite na kockice i lagano ju pržite na ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Nakon što se povrće skuha, dodajte ga puretini s preostalim povrćem (paprike i poriluk).Sve zajedno začinite umakom od soje, kajenskim paprom i solju te kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. U zadnjem koraku umiješajte vrhnje za kuhanje i sve zajedno kratko kuhajte dok se namirnice ne povežu.