Više za vas!
Quiche sa svježim sirom, špinatom i keljom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

300 g g Brašna Brašno
(oštro)
150 g g Maslaca Maslac
500 g g Sira Sir
(svježeg)
180 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
2 kom kom Jaja Jaje
200 g g Špinata Špinat
(mladog)
0,25 kom kom Kelja Kelj
(mladog)
0,5 kom kom Luka Luk
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 žličice žličica Kurkume Kurkuma
3 žlice žlica Krušnih mrvica Krušne mrvice
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Quiche sa svježim sirom, špinatom i keljom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:00 sati
(202)

Priprema

PRIPREMA TIJESTA:

U zdjelu stavimo brašno. Dodamo prstohvat soli. Hladni maslac narežemo na kockice i dodamo brašnu. Rukama razradimo u rahlo tijesto. Kada se sav maslac spoji sa brašnom, dodamo jaje i kratko umijesimo da dobijemo prhko tijesto. Tijesto zamotamo u prozirnu foliju i pustimo ga da odmori 20 minuta. U međuvremenu maslacem namažemo kalup u kojemu ćemo peći quiche, najbolje korisiti niski okrugli kalup sa pomičnim dnom. Namašćeni kalup stavimo kratko u frižider, da se maslac stisne. Nakon toga oklagijom razvaljamo tijesto na debljinu oko 3-4 mm, promjer tijesta neka bude nešto veći od kalupa. Razvaljeno tijesto utisnemo u kalup i odrežemo višak sa rubova. Vilicom izbodemo tijesto u kalupu na 10-tak mjesta, te ga pečemo na 200C 12 minuta, tzv. blind bake.

PRIPREMA FILA:

Luk narežemo na kockice. Špinat operemo i eventualno maknemo stapke ako su predugačke i žilave. Kelj narežemo na trakice. Češnjak nasjeckamo. Na maslinovom ulju prodistamo luk da se zacakli, dodamo sjeckani češnjak i trakice kelja. Lagano posolimo i popaprimo, dodamo žličicu kurkume i prodinstamo da kelj uvene, oko 5-6 minuta. Maknemo sa vatre i dodamo špinat, kojega pustimo da uvene od topline kelja. Ponovno lagano posolimo i popaprimo.

U zdjeli pomiješamo svježi sir i kiselo vrhnje. Dodamo dinstani kelj sa špinatom, par kapi maslinova ulja i lagano posolimo i popaprimo po želji. Dodamo jaje i žlicu krušnih mrvica. Smjesu dobro promiješamo.

PRIPREMA QUICHE:

U kalup sa na pola ispečenim tijestom dodamo filu, koju ravnomjerno rasporedimo. Quiche ispečemo na 180C, oko 30 minuta, da se fila stisne i poprimi laganu koricu, a tijesto postane prhko.