
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
300 g g | Brašna
Brašno (oštro) | ||
150 g g | Maslaca Maslac | ||
500 g g | Sira
Sir (svježeg) | ||
180 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
200 g g | Špinata
Špinat (mladog) | ||
0,25 kom kom | Kelja
Kelj (mladog) | ||
0,5 kom kom | Luka Luk | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 žličice žličica | Kurkume Kurkuma | ||
3 žlice žlica | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listQuiche sa svježim sirom, špinatom i keljom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
PRIPREMA TIJESTA:
U zdjelu stavimo brašno. Dodamo prstohvat soli. Hladni maslac narežemo na kockice i dodamo brašnu. Rukama razradimo u rahlo tijesto. Kada se sav maslac spoji sa brašnom, dodamo jaje i kratko umijesimo da dobijemo prhko tijesto. Tijesto zamotamo u prozirnu foliju i pustimo ga da odmori 20 minuta. U međuvremenu maslacem namažemo kalup u kojemu ćemo peći quiche, najbolje korisiti niski okrugli kalup sa pomičnim dnom. Namašćeni kalup stavimo kratko u frižider, da se maslac stisne. Nakon toga oklagijom razvaljamo tijesto na debljinu oko 3-4 mm, promjer tijesta neka bude nešto veći od kalupa. Razvaljeno tijesto utisnemo u kalup i odrežemo višak sa rubova. Vilicom izbodemo tijesto u kalupu na 10-tak mjesta, te ga pečemo na 200C 12 minuta, tzv. blind bake.
PRIPREMA FILA:
Luk narežemo na kockice. Špinat operemo i eventualno maknemo stapke ako su predugačke i žilave. Kelj narežemo na trakice. Češnjak nasjeckamo. Na maslinovom ulju prodistamo luk da se zacakli, dodamo sjeckani češnjak i trakice kelja. Lagano posolimo i popaprimo, dodamo žličicu kurkume i prodinstamo da kelj uvene, oko 5-6 minuta. Maknemo sa vatre i dodamo špinat, kojega pustimo da uvene od topline kelja. Ponovno lagano posolimo i popaprimo.
U zdjeli pomiješamo svježi sir i kiselo vrhnje. Dodamo dinstani kelj sa špinatom, par kapi maslinova ulja i lagano posolimo i popaprimo po želji. Dodamo jaje i žlicu krušnih mrvica. Smjesu dobro promiješamo.
PRIPREMA QUICHE:
U kalup sa na pola ispečenim tijestom dodamo filu, koju ravnomjerno rasporedimo. Quiche ispečemo na 180C, oko 30 minuta, da se fila stisne i poprimi laganu koricu, a tijesto postane prhko.