Priprema mesa:
Ražnjići i palenta na roštilju by Uvijek gladna
Sastojci
4
osoba
-
Ražnjići:
- 1 pakovanje pileći zabatak
- soli
- papra
- crvene paprike
- peršina
- češnjaka
- bijelo vino
- suncokretova ulja
- drveni štapići
-
Palenta:
- palente
- vode
- maslaca
- soli
- papra
- slanine
Priprema
Kako biste izbjegli suhe pileće ražnjiće, osim marinade birajte i sočniji dio pileta a to su zabatci.
Meso narežite i marinirajte, prije pečenja nabodite meso na drvene štapiće.
Priprema palente:
Palentu skuhajte u slanoj vodi na gušće, na kraju umiješajte maslac i izlijte u kalup ili plitku posudu. Kada se ohladi narežite ju na prutiće. Svaki prutić omotajte u špek i pecite kratko na roštilju.Poslužite sa malo kiselog vrhnja.