Ražnjići i palenta na roštilju by Uvijek gladna

Ražnjići i palenta na roštilju by Uvijek gladna image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
  • Ražnjići:

    • 1   pakovanje pileći zabatak
    •   soli
    •   papra
    •   crvene paprike
    •   peršina
    •   češnjaka
    •   bijelo vino
    •   suncokretova ulja
    •   drveni štapići
  • Palenta:

    •   palente
    •   vode
    •   maslaca
    •   soli
    •   papra
    •   slanine

Priprema

    Priprema mesa:

    Kako biste izbjegli suhe pileće ražnjiće, osim marinade birajte i sočniji dio pileta a to su zabatci.

    Meso narežite i marinirajte, prije pečenja nabodite meso na drvene štapiće.

    Priprema palente:

    Palentu skuhajte u slanoj vodi na gušće, na kraju umiješajte maslac i izlijte u kalup ili plitku posudu. Kada se ohladi narežite ju na prutiće. Svaki prutić omotajte u špek i pecite kratko na roštilju.Poslužite sa malo kiselog vrhnja.