Riba sa špinatom

Riba sa špinatom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

4 porcije
    • 500   g krumpira
    •   soli po želji
    • 4   režnja češnjaka
    • 600   g špinata
    •   papra po želji
    • 250   g cherry rajčice
    •   maslaca za kalup
    • 4   kom mladoga luka
    • 200   ml povrtnoga temeljaca
    • 1   žlica limunov sok
    • 4   kom oslića

Priprema

    Priprema:

    Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i kuhamo u posoljenoj vodi 10 minuta.

    Češnjak ogulimo i zgnječimo. Odmrznemo špinat, dobro ga nasjeckamo i začinimo solju, paprom i češnjakom. Rajčice operemo i narežemo na polovice. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće.

    Krumpir ocijedimo pa stavimo u namašćeni kalup za pečenje. Špinat, luk i rajčice dodamo u kalup, zalijemo vrućim temeljcem i pečemo u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 stupnjeva 20 minuta.

    Ribu operemo, osušimo kuhinjskim ubrusom, začinimo solju, paprom i limunovim sokom pa dodamo povrću. Pečemo još 10-12 minuta.

    Umjesto oslića može i neka slatkovodna riba po izboru.