Više za vas!
Riba sa špinatom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Krumpira Krumpir
Soli Sol
(po želji)
4 režnja režanj Češnjaka Češnjak
600 g g Špinata Špinat
Papra Papar
(po želji)
250 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
Maslaca Maslac
(za kalup)
4 kom kom Mladoga luka Mladi luk
200 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
1 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
4 kom kom Oslića Oslić

Riba sa špinatom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(2)

Priprema

Priprema:

Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i kuhamo u posoljenoj vodi 10 minuta.

Češnjak ogulimo i zgnječimo. Odmrznemo špinat, dobro ga nasjeckamo i začinimo solju, paprom i češnjakom. Rajčice operemo i narežemo na polovice. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće.

Krumpir ocijedimo pa stavimo u namašćeni kalup za pečenje. Špinat, luk i rajčice dodamo u kalup, zalijemo vrućim temeljcem i pečemo u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 stupnjeva 20 minuta.

Ribu operemo, osušimo kuhinjskim ubrusom, začinimo solju, paprom i limunovim sokom pa dodamo povrću. Pečemo još 10-12 minuta.

Umjesto oslića može i neka slatkovodna riba po izboru.