Riba sa špinatom

Riba sa špinatom
Težina pripremeLagano
Kuhanje50 min

Priprema

    Priprema:

    Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i kuhamo u posoljenoj vodi 10 minuta.

    Češnjak ogulimo i zgnječimo. Odmrznemo špinat, dobro ga nasjeckamo i začinimo solju, paprom i češnjakom. Rajčice operemo i narežemo na polovice. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće.

    Krumpir ocijedimo pa stavimo u namašćeni kalup za pečenje. Špinat, luk i rajčice dodamo u kalup, zalijemo vrućim temeljcem i pečemo u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 stupnjeva 20 minuta.

    Ribu operemo, osušimo kuhinjskim ubrusom, začinimo solju, paprom i limunovim sokom pa dodamo povrću. Pečemo još 10-12 minuta.

    Umjesto oslića može i neka slatkovodna riba po izboru.