
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Krumpira Krumpir | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
600 g g | Špinata Špinat | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
250 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica | ||
Maslaca
Maslac (za kalup) | |||
4 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
200 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
1 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | ||
4 kom kom | Oslića Oslić |
Riba sa špinatom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i kuhamo u posoljenoj vodi 10 minuta.
Češnjak ogulimo i zgnječimo. Odmrznemo špinat, dobro ga nasjeckamo i začinimo solju, paprom i češnjakom. Rajčice operemo i narežemo na polovice. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće.
Krumpir ocijedimo pa stavimo u namašćeni kalup za pečenje. Špinat, luk i rajčice dodamo u kalup, zalijemo vrućim temeljcem i pečemo u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 stupnjeva 20 minuta.
Ribu operemo, osušimo kuhinjskim ubrusom, začinimo solju, paprom i limunovim sokom pa dodamo povrću. Pečemo još 10-12 minuta.
Umjesto oslića može i neka slatkovodna riba po izboru.