
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
350 g g | Šećera Šećer | ||
100 g g | Badema Badem | ||
100 g g | Maslaca Maslac | ||
400 g g | Šlaga Šlag | ||
Soli
Sol (prstohvat) | |||
2 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
4 kom kom | Jaja Jaje | ||
1 pakovanja pakovanje | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
1 kg kg | Kupine Kupina | ||
500 g g | Brašna Brašno |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRibani kolač s kupinama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Bademe sitno samljeti. Dodati 150 g šećera, 100 g brašna i maslac i umijesiti prhko tijesto. Staviti u hladnjak. Kupine očistiti, samo minimalno oprati, zatim dobro ocijediti.
Vrhnje, preostali šećer, vanilin šećer i sol istući da bude srednje čvrsto. Dodavati jedno po jedno jaje i dobro izmiješati. Pomiješati preostalo brašno i prašak za pecivo i dodati uz kratko miješanje. Tijesto razvući na lim obložen papirom za pečenje i na njega rasporediti kupine. Kolač peći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Prhko tijesto ravnomjerno naribati na kolač i dalje peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se ohladi. Poslužiti uz tučeno vrhnje.