Ribani kolač s kupinama

Ribani kolač s kupinama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

20 porcije
    • 350   g šećera
    • 100   g badema
    • 100   g maslaca
    • 400   g šlaga
    •   soli prstohvat
    • 2   pakovanja vanilin šećera
    • 4   kom jaja
    • 1   pakovanje prašak za pecivo
    • 1   kg kupina
    • 500   g brašna

Priprema

    Priprema:

    Bademe sitno samljeti. Dodati 150 g šećera, 100 g brašna i maslac i umijesiti prhko tijesto. Staviti u hladnjak. Kupine očistiti, samo minimalno oprati, zatim dobro ocijediti.

    Vrhnje, preostali šećer, vanilin šećer i sol istući da bude srednje čvrsto. Dodavati jedno po jedno jaje i dobro izmiješati. Pomiješati preostalo brašno i prašak za pecivo i dodati uz kratko miješanje. Tijesto razvući na lim obložen papirom za pečenje i na njega rasporediti kupine. Kolač peći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.

    Prhko tijesto ravnomjerno naribati na kolač i dalje peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se ohladi. Poslužiti uz tučeno vrhnje.

Oznake