Rižoto s graškom i piletinom

Rižoto s graškom i piletinom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

1 porcija
    • 100   g pileta
    • 80   g graška
    • 25   g luka
    • 65   g riže
    • 0,03   l suncokretova ulja
    • 5   g soli
    • 10   g maslaca
    • 5   g papra
    • 10   g grana padano sira

Priprema

    Priprema :

    Piletinu narezati na kockice i posoliti. Pržiti je u posudi na zagrijanom ulju 3-4 min dok ne pobijeli, a zatim dodati luk i mrkvu narezane na sitne kockice ili trakice pa kratko pirjati. U posudu dodati rižu i sve podliti temeljcem. Pred kraj, dodati grašak, sve posoliti i popapriti po želji pa kuhati na srednje jakoj vatri dok rižoto ne bude Al dente kuhan. Za kraj, dodati malo maslaca i parmezana (Grana Padano).

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina, Kvalitetno bijelo vino 2017