Priprema :
Rižoto s graškom i piletinom
Sastojci
1
porcija
-
- 100 g pileta
- 80 g graška
- 25 g luka
- 65 g riže
- 0,03 l suncokretova ulja
- 5 g soli
- 10 g maslaca
- 5 g papra
- 10 g grana padano sira
Priprema
Piletinu narezati na kockice i posoliti. Pržiti je u posudi na zagrijanom ulju 3-4 min dok ne pobijeli, a zatim dodati luk i mrkvu narezane na sitne kockice ili trakice pa kratko pirjati. U posudu dodati rižu i sve podliti temeljcem. Pred kraj, dodati grašak, sve posoliti i popapriti po želji pa kuhati na srednje jakoj vatri dok rižoto ne bude Al dente kuhan. Za kraj, dodati malo maslaca i parmezana (Grana Padano).
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Graševina, Kvalitetno bijelo vino 2017