Više za vas!
Roščići s tikvom i mljevenim mesom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Luka Luk
150 g g Hokaido tikvi Hokaido tikva
200 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
3 - 5 lista list Kadulje Kadulja
2 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
1 pakovanja pakovanje Tijesta za pizzu Tijesto za pizzu

Roščići s tikvom i mljevenim mesom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(4)

Priprema

Priprema:

Tikvu oguliti, odstraniti koštice i vlaknasti unutarnji dio. Meso tikve sitno naribati. Luk oguliti i nasjeckati. Tikvu i luk pržiti 5 minuta s mljevenim mesom na vrućem ulju, uz okretanje. Listiće kadulje sitno nasjeckati. Dodati u smjesu, zatim dodati sol i papar. Ostaviti da se ohladi.

Razmotati tijesto za pizzu (umak upotrijebiti za nešto drugo). Tijesto narezati na 8 šiljatih trokuta. Malo nadjeva staviti na dužu stranu nasuprot šiljatog kuta i s te strane početi zamatati roščić. Staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 15-18 minuta, dok roščići ne postanu hrskavi. Poslužiti vruće ili hladno.

Tagovi

Deserti