
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Luka Luk | |
150 g g | Hokaido tikvi Hokaido tikva | |
200 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
3 - 5 lista list | Kadulje Kadulja | |
2 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
1 pakovanja pakovanje | Tijesta za pizzu Tijesto za pizzu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRoščići s tikvom i mljevenim mesom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Tikvu oguliti, odstraniti koštice i vlaknasti unutarnji dio. Meso tikve sitno naribati. Luk oguliti i nasjeckati. Tikvu i luk pržiti 5 minuta s mljevenim mesom na vrućem ulju, uz okretanje. Listiće kadulje sitno nasjeckati. Dodati u smjesu, zatim dodati sol i papar. Ostaviti da se ohladi.
Razmotati tijesto za pizzu (umak upotrijebiti za nešto drugo). Tijesto narezati na 8 šiljatih trokuta. Malo nadjeva staviti na dužu stranu nasuprot šiljatog kuta i s te strane početi zamatati roščić. Staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 15-18 minuta, dok roščići ne postanu hrskavi. Poslužiti vruće ili hladno.