Priprema:
Roščići s tikvom i mljevenim mesom
Sastojci
8
porcije
-
- 1 kom luk
- 150 g hokaido tikvi
- 200 g mljevenoga mesa
- 3 - 5 lista kadulje
- 2 žlice suncokretova ulja
- papra po želji
- soli po želji
- 1 pakovanje tijesto za pizzu
Priprema
Tikvu oguliti, odstraniti koštice i vlaknasti unutarnji dio. Meso tikve sitno naribati. Luk oguliti i nasjeckati. Tikvu i luk pržiti 5 minuta s mljevenim mesom na vrućem ulju, uz okretanje. Listiće kadulje sitno nasjeckati. Dodati u smjesu, zatim dodati sol i papar. Ostaviti da se ohladi.
Razmotati tijesto za pizzu (umak upotrijebiti za nešto drugo). Tijesto narezati na 8 šiljatih trokuta. Malo nadjeva staviti na dužu stranu nasuprot šiljatog kuta i s te strane početi zamatati roščić. Staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 15-18 minuta, dok roščići ne postanu hrskavi. Poslužiti vruće ili hladno.