Roščići s tikvom i mljevenim mesom

Roščići s tikvom i mljevenim mesom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

8 porcije
    • 1   kom luk
    • 150   g hokaido tikvi
    • 200   g mljevenoga mesa
    • 3   - 5   lista kadulje
    • 2   žlice suncokretova ulja
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   pakovanje tijesto za pizzu

Priprema

    Priprema:

    Tikvu oguliti, odstraniti koštice i vlaknasti unutarnji dio. Meso tikve sitno naribati. Luk oguliti i nasjeckati. Tikvu i luk pržiti 5 minuta s mljevenim mesom na vrućem ulju, uz okretanje. Listiće kadulje sitno nasjeckati. Dodati u smjesu, zatim dodati sol i papar. Ostaviti da se ohladi.

    Razmotati tijesto za pizzu (umak upotrijebiti za nešto drugo). Tijesto narezati na 8 šiljatih trokuta. Malo nadjeva staviti na dužu stranu nasuprot šiljatog kuta i s te strane početi zamatati roščić. Staviti na lim obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 15-18 minuta, dok roščići ne postanu hrskavi. Poslužiti vruće ili hladno.

Oznake