
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
1 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
4 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 kom kom | Patlidžana Patlidžan | ||
1 kom kom | Tikvice Tikvica | ||
6 kom kom | Gljive Gljiva | ||
1 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | ||
0,5 svežnja svežanj | Peršina Peršin | ||
4 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
2 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat | ||
200 g g | Feta sira Feta sir | ||
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Umak
Promiješamo 2 žlice balzamskog octa ili soka od limuna, 1 žlicu meda, 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar i 1 češanjčešnjaka, sitno nasjeckan. Ako se pokaže da je umak previše gust, dodamo 1-2 žlice vode.
Povrće
Narezane povrće stavimo u veliku zdjelu. Ulje sa solju, paprom i sokom lagano promiješamo da se spoje sa povrćem.
Povrće stavljamo na roštilj, pržimo s obje strane.
Pečeno povrće posložimo u velikoj zdjeli, pospemo sa mljevenim sirom, poškropimo s prethodno pripremljenim umakom i pospemo s puno zelenog povrća.
Preporuka za vino uz jelo: SPRING VALLEY ZINFANDEL ROSE