Više za vas!
Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 žlice žlica Cvjetnoga meda Cvjetni med
1 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
Soli Sol
(po želji)
4 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
Papra Papar
(po želji)
1 kom kom Patlidžana Patlidžan
1 kom kom Tikvice Tikvica
6 kom kom Gljive Gljiva
1 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
0,5 svežnja svežanj Peršina Peršin
4 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
2 žlice žlica Balzamični ocat Balzamični ocat
200 g g Feta sira Feta sir
1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk

Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(2)

Priprema

Umak

Promiješamo 2 žlice balzamskog octa ili soka od limuna, 1 žlicu meda, 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar i 1 češanjčešnjaka, sitno nasjeckan. Ako se pokaže da je umak previše gust, dodamo 1-2 žlice vode.

Povrće

Narezane povrće stavimo u veliku zdjelu. Ulje sa solju, paprom i sokom lagano promiješamo da se spoje sa povrćem.

Povrće stavljamo na roštilj, pržimo s obje strane.

Pečeno povrće posložimo u velikoj zdjeli, pospemo sa mljevenim sirom, poškropimo s prethodno pripremljenim umakom i pospemo s puno zelenog povrća.

Preporuka za vino uz jelo: SPRING VALLEY ZINFANDEL ROSE