Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda

Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   žlica cvjetni med
    • 1   žlica limunov sok
    •   soli po želji
    • 4   žlice maslinova ulja
    • 1   češanj češnjak
    •   papra po želji
    • 1   kom patlidžan
    • 1   kom tikvica
    • 6   kom gljive
    • 1   kom crvena paprika
    • 0,5   svežnja peršina
    • 4   žlice suncokretova ulja
    • 2   žlice balzamični ocat
    • 200   g feta sira
    • 1   kom ljubičasti luk

Priprema

    Umak

    Promiješamo 2 žlice balzamskog octa ili soka od limuna, 1 žlicu meda, 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar i 1 češanjčešnjaka, sitno nasjeckan. Ako se pokaže da je umak previše gust, dodamo 1-2 žlice vode.

    Povrće

    Narezane povrće stavimo u veliku zdjelu. Ulje sa solju, paprom i sokom lagano promiješamo da se spoje sa povrćem.

    Povrće stavljamo na roštilj, pržimo s obje strane.

    Pečeno povrće posložimo u velikoj zdjeli, pospemo sa mljevenim sirom, poškropimo s prethodno pripremljenim umakom i pospemo s puno zelenog povrća.

    Preporuka za vino uz jelo: SPRING VALLEY ZINFANDEL ROSE

Oznake