Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda

Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda

Težina pripremeLagano
Kuhanje25 min

Priprema

    Umak

    Promiješamo 2 žlice balzamskog octa ili soka od limuna, 1 žlicu meda, 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar i 1 češanjčešnjaka, sitno nasjeckan. Ako se pokaže da je umak previše gust, dodamo 1-2 žlice vode.

    Povrće

    Narezane povrće stavimo u veliku zdjelu. Ulje sa solju, paprom i sokom lagano promiješamo da se spoje sa povrćem.

    Povrće stavljamo na roštilj, pržimo s obje strane.

    Pečeno povrće posložimo u velikoj zdjeli, pospemo sa mljevenim sirom, poškropimo s prethodno pripremljenim umakom i pospemo s puno zelenog povrća.

    Preporuka za vino uz jelo: SPRING VALLEY ZINFANDEL ROSE

Povezani recepti