Umak
Salata od grilanog povrća sa sirom feta i umakom od meda
Sastojci
4
porcije
-
- 1 žlica cvjetni med
- 1 žlica limunov sok
- soli po želji
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjak
- papra po želji
- 1 kom patlidžan
- 1 kom tikvica
- 6 kom gljive
- 1 kom crvena paprika
- 0,5 svežnja peršina
- 4 žlice suncokretova ulja
- 2 žlice balzamični ocat
- 200 g feta sira
- 1 kom ljubičasti luk
Priprema
Promiješamo 2 žlice balzamskog octa ili soka od limuna, 1 žlicu meda, 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar i 1 češanjčešnjaka, sitno nasjeckan. Ako se pokaže da je umak previše gust, dodamo 1-2 žlice vode.
Povrće
Narezane povrće stavimo u veliku zdjelu. Ulje sa solju, paprom i sokom lagano promiješamo da se spoje sa povrćem.
Povrće stavljamo na roštilj, pržimo s obje strane.
Pečeno povrće posložimo u velikoj zdjeli, pospemo sa mljevenim sirom, poškropimo s prethodno pripremljenim umakom i pospemo s puno zelenog povrća.
Preporuka za vino uz jelo: SPRING VALLEY ZINFANDEL ROSE