Salata od heljdine kaše, cikle i grčkog sira

Salata od heljdine kaše, cikle i grčkog sira image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 2 h

Sastojci

4 porcije
    • 1   prstohvat papar
    • 2   čaše povrtnoga temeljaca
    • 1   češanj češnjak
    • 2   kom cikle
    • 1   čaša heljdina kaša
    • 0,5   stručka kopra
    • 50   g feta sira
    • 5   žlice maslinova ulja
    • 2   žlice senfa
    • 1   prstohvat sol
    • 1   stručak vlasac

Priprema

    Neoguljene cikle kuhamo dok postanu mekane. Ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice.

    U lonac nalijemo temeljac od povrća. Češanj češnjaka zdrobimo, dodamo u temeljac i sve stavimo da se kuha sve dok počne ključati. Kašu ispiremo, pa dodamo u temeljac . Kuhamo pod poklopcem, sve dok kaša ne upije temeljac i ne omekša (po potrebi dolijemo vode). Skinemo sa vatre, promiješamo vilicom, izvadimo češnjak i odložimo.

    Senf promiješamo s maslinovim uljem, začinimo solju i paprom.

    Vlasac i kopar nasjeckamo. U kašu dodamo narezane na kockice cikle, umak od senfa. Zdrobimo sir, pa ga zajedno s koprom i vlascem pospemo po jelu.

Oznake