Neoguljene cikle kuhamo dok postanu mekane. Ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice.
Salata od heljdine kaše, cikle i grčkog sira
Sastojci
4
porcije
-
- 1 prstohvat papar
- 2 čaše povrtnoga temeljaca
- 1 češanj češnjak
- 2 kom cikle
- 1 čaša heljdina kaša
- 0,5 stručka kopra
- 50 g feta sira
- 5 žlice maslinova ulja
- 2 žlice senfa
- 1 prstohvat sol
- 1 stručak vlasac
Priprema
U lonac nalijemo temeljac od povrća. Češanj češnjaka zdrobimo, dodamo u temeljac i sve stavimo da se kuha sve dok počne ključati. Kašu ispiremo, pa dodamo u temeljac . Kuhamo pod poklopcem, sve dok kaša ne upije temeljac i ne omekša (po potrebi dolijemo vode). Skinemo sa vatre, promiješamo vilicom, izvadimo češnjak i odložimo.
Senf promiješamo s maslinovim uljem, začinimo solju i paprom.
Vlasac i kopar nasjeckamo. U kašu dodamo narezane na kockice cikle, umak od senfa. Zdrobimo sir, pa ga zajedno s koprom i vlascem pospemo po jelu.