
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 prstohvata prstohvat | Papra Papar | ||
2 čaše čaša | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
2 kom kom | Cikle Cikla | ||
1 čaše čaša | Heljdine kaše Heljdina kaša | ||
0,5 stručka stručak | Kopra Kopar | ||
50 g g | Feta sira Feta sir | ||
5 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
2 žlice žlica | Senfa Senf | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
1 stručka stručak | Vlasca Vlasac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalata od heljdine kaše, cikle i grčkog sira
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Neoguljene cikle kuhamo dok postanu mekane. Ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice.
U lonac nalijemo temeljac od povrća. Češanj češnjaka zdrobimo, dodamo u temeljac i sve stavimo da se kuha sve dok počne ključati. Kašu ispiremo, pa dodamo u temeljac . Kuhamo pod poklopcem, sve dok kaša ne upije temeljac i ne omekša (po potrebi dolijemo vode). Skinemo sa vatre, promiješamo vilicom, izvadimo češnjak i odložimo.
Senf promiješamo s maslinovim uljem, začinimo solju i paprom.
Vlasac i kopar nasjeckamo. U kašu dodamo narezane na kockice cikle, umak od senfa. Zdrobimo sir, pa ga zajedno s koprom i vlascem pospemo po jelu.