Više za vas!
Salata od heljdine kaše, cikle i grčkog sira

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 prstohvata prstohvat Papra Papar
2 čaše čaša Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
2 kom kom Cikle Cikla
1 čaše čaša Heljdine kaše Heljdina kaša
0,5 stručka stručak Kopra Kopar
50 g g Feta sira Feta sir
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
2 žlice žlica Senfa Senf
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
1 stručka stručak Vlasca Vlasac

Salata od heljdine kaše, cikle i grčkog sira

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:00 sati
(1)

Priprema

Neoguljene cikle kuhamo dok postanu mekane. Ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice.

U lonac nalijemo temeljac od povrća. Češanj češnjaka zdrobimo, dodamo u temeljac i sve stavimo da se kuha sve dok počne ključati. Kašu ispiremo, pa dodamo u temeljac . Kuhamo pod poklopcem, sve dok kaša ne upije temeljac i ne omekša (po potrebi dolijemo vode). Skinemo sa vatre, promiješamo vilicom, izvadimo češnjak i odložimo.

Senf promiješamo s maslinovim uljem, začinimo solju i paprom.

Vlasac i kopar nasjeckamo. U kašu dodamo narezane na kockice cikle, umak od senfa. Zdrobimo sir, pa ga zajedno s koprom i vlascem pospemo po jelu.