
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
200 g g | Leće Leća | ||
400 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
3 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
4 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | ||
Cimeta
Cimet (na vrh noža) | |||
Kima
Kim (1/4 žlice) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 kom kom | Avokada
Avokado (oko 200 g) | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 kom kom | Kruške
Kruška (oko 250 g) | ||
100 g g | Feta sira Feta sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalata od leće i kruške s feta sirom i avokadom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Povrtni temeljac zakuhati, dodati leću i ostaviti poklopljeno da se krčka 5 minuta. Skinuti sa štednjaka, ostaviti poklopljeno još 5-7 minuta. Skinuti poklopac i ostaviti leću da se malo ohladi.
Pomiješati 2 žlice limunovog soka, ulje, cimet, kumin, sol i papar. Pomiješati s toplom lećom. Ostaviti da se u potpunosti ohladi i da odstoji 1-2 sata.
Za posluživanje oguliti avokado, izvaditi košticu, a plod narezati na kockice. Krušku oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Sve pomiješati s preostalim limunovim sokom, dodati u salatu i začiniti. Fetu razmrviti i posipati po salati.
Savjet: K tome ide hladni umak od prirodnog jogurta i sjeckane mente.