Više za vas!
Salata od leće i kruške s feta sirom i avokadom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

200 g g Leće Leća
400 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
4 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
Cimeta Cimet
(na vrh noža)
Kima Kim
(1/4 žlice)
Soli Sol
(po želji)
1 kom kom Avokada Avokado
(oko 200 g)
Papra Papar
(po želji)
1 kom kom Kruške Kruška
(oko 250 g)
100 g g Feta sira Feta sir

Salata od leće i kruške s feta sirom i avokadom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(8)

Priprema

Priprema:

Povrtni temeljac zakuhati, dodati leću i ostaviti poklopljeno da se krčka 5 minuta. Skinuti sa štednjaka, ostaviti poklopljeno još 5-7 minuta. Skinuti poklopac i ostaviti leću da se malo ohladi.

Pomiješati 2 žlice limunovog soka, ulje, cimet, kumin, sol i papar. Pomiješati s toplom lećom. Ostaviti da se u potpunosti ohladi i da odstoji 1-2 sata.

Za posluživanje oguliti avokado, izvaditi košticu, a plod narezati na kockice. Krušku oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Sve pomiješati s preostalim limunovim sokom, dodati u salatu i začiniti. Fetu razmrviti i posipati po salati.

Savjet: K tome ide hladni umak od prirodnog jogurta i sjeckane mente.