Priprema:
Salata od leće i kruške s feta sirom i avokadom
Sastojci
4
porcije
-
- 200 g leće
- 400 ml povrtnoga temeljaca
- 3 žlice maslinova ulja
- 4 žlice limunovog soka
- cimeta na vrh noža
- kima 1/4 žlice
- soli po želji
- 1 kom avokado oko 200 g
- papra po želji
- 1 kom kruška oko 250 g
- 100 g feta sira
Priprema
Povrtni temeljac zakuhati, dodati leću i ostaviti poklopljeno da se krčka 5 minuta. Skinuti sa štednjaka, ostaviti poklopljeno još 5-7 minuta. Skinuti poklopac i ostaviti leću da se malo ohladi.
Pomiješati 2 žlice limunovog soka, ulje, cimet, kumin, sol i papar. Pomiješati s toplom lećom. Ostaviti da se u potpunosti ohladi i da odstoji 1-2 sata.
Za posluživanje oguliti avokado, izvaditi košticu, a plod narezati na kockice. Krušku oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Sve pomiješati s preostalim limunovim sokom, dodati u salatu i začiniti. Fetu razmrviti i posipati po salati.
Savjet: K tome ide hladni umak od prirodnog jogurta i sjeckane mente.