Salata od leće i kruške s feta sirom i avokadom

Salata od leće i kruške s feta sirom i avokadom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 200   g leće
    • 400   ml povrtnoga temeljaca
    • 3   žlice maslinova ulja
    • 4   žlice limunovog soka
    •   cimeta na vrh noža
    •   kima 1/4 žlice
    •   soli po želji
    • 1   kom avokado oko 200 g
    •   papra po želji
    • 1   kom kruška oko 250 g
    • 100   g feta sira

Priprema

    Priprema:

    Povrtni temeljac zakuhati, dodati leću i ostaviti poklopljeno da se krčka 5 minuta. Skinuti sa štednjaka, ostaviti poklopljeno još 5-7 minuta. Skinuti poklopac i ostaviti leću da se malo ohladi.

    Pomiješati 2 žlice limunovog soka, ulje, cimet, kumin, sol i papar. Pomiješati s toplom lećom. Ostaviti da se u potpunosti ohladi i da odstoji 1-2 sata.

    Za posluživanje oguliti avokado, izvaditi košticu, a plod narezati na kockice. Krušku oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Sve pomiješati s preostalim limunovim sokom, dodati u salatu i začiniti. Fetu razmrviti i posipati po salati.

    Savjet: K tome ide hladni umak od prirodnog jogurta i sjeckane mente.

Oznake