Salata od piletine glazirana medom i senfom

Salata od piletine glazirana medom i senfom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

1 porcija
    • 3   žličice senfa
    • 0,03   l suncokretova ulja
    • 5   g češnjaka nasjeckani
    • 5   g soli
    • 3   g papra
    • 200   g pilećih prsa
    • 50   g cherry rajčice
    • 25   g ljubičasti luk
    • 150   g salate
    • 1   kom avokado narezan
    • 30   g cvjetnoga meda
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 2   žlice jabučna octa
    • 25   g pancete
    • 35   g kukuruza
    • 10   g sezama

Priprema

    Priprema :

    Pomoću pjenjače umutimo sve sastojke za marinadu. Pola marinade odvojimo za kasnije, a u preostali dio stavimo piletinu i ostavimo da se marinira, pokriveno, sat vremena u hladnjaku.

    Na tavi ispržimo pancetu i ostavimo ju na papirnatom ubrusu kako bi ubrus upio višak masnoće. Na toj istoj tavi ispržimo mariniranu piletinu. Isprženu piletinu zatim narežemo na trakice i zajedno s ostalim sastojcima za salatu, stavimo u zdjelu. Polijemo salatu ostatkom marinade i dobro promiješamo pa za kraj dodamo hrskavu pancetu i sezam.

    Preporuka za vino uz jelo:Winemakers of Croatia, Muškat žuti, Kvalitetno bijelo vino 2017