Priprema:
Salata od šparoga i pečenih breskvi
Sastojci
4
porcije
-
- 150 g salate
- 125 g mozzarelle
- 1 kom chili papričica
- 400 g zelene šparoge
- 175 g breskvi
- 1 žlica maslinovo ulje
- 1 - 2 žličice cvjetnoga meda
- 200 ml povrtnoga temeljaca
- soli po želji
- limunovog soka od pola limuna
- 40 g šunke
Priprema
Salatu očistimo i natrgamo na manje komade. Mozzarellu ocijedimo i nasjeckamo na kocke. Feferon očistimo od sjemenki i sitno nasjeckamo.
Šparoge operemo, odstranimo tvrdi dio i narežemo na komade duljine 5-6 cm. Ogulimo breskve, odstranimo košticu pa narežemo na kriške. Na vrućem ulju šparoge pržimo 5-7 minuta. Posljednje 2 minute dodamo breskve. Maknemo s vatre i ostavimo sa strane.
Umaku od pečenja dodamo povrtni temeljac i med, limov sok, sol i feferon.
U zdjeli pomiješamo zelenu salatu i mozzarellu, prelijemo dresingom, dodamo šparoge i breskve pa pospemo nasjeckanom šunkom.