
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Salate Salata | |
125 g g | Mozzarelle Mozzarella | |
1 kom kom | Chili papričice Chili papričica | |
400 g g | Zelene šparoge Zelene šparoge | |
175 g g | Breskvi Breskva | |
1 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 - 2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
200 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Limunovog soka
Limunov sok (od pola limuna) | ||
40 g g | Šunke Šunka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalata od šparoga i pečenih breskvi
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Salatu očistimo i natrgamo na manje komade. Mozzarellu ocijedimo i nasjeckamo na kocke. Feferon očistimo od sjemenki i sitno nasjeckamo.
Šparoge operemo, odstranimo tvrdi dio i narežemo na komade duljine 5-6 cm. Ogulimo breskve, odstranimo košticu pa narežemo na kriške. Na vrućem ulju šparoge pržimo 5-7 minuta. Posljednje 2 minute dodamo breskve. Maknemo s vatre i ostavimo sa strane.
Umaku od pečenja dodamo povrtni temeljac i med, limov sok, sol i feferon.
U zdjeli pomiješamo zelenu salatu i mozzarellu, prelijemo dresingom, dodamo šparoge i breskve pa pospemo nasjeckanom šunkom.