Salata od šparoga i pečenih breskvi

Salata od šparoga i pečenih breskvi image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 150   g salate
    • 125   g mozzarelle
    • 1   kom chili papričica
    • 400   g zelene šparoge
    • 175   g breskvi
    • 1   žlica maslinovo ulje
    • 1   - 2   žličice cvjetnoga meda
    • 200   ml povrtnoga temeljaca
    •   soli po želji
    •   limunovog soka od pola limuna
    • 40   g šunke

Priprema

    Priprema:

    Salatu očistimo i natrgamo na manje komade. Mozzarellu ocijedimo i nasjeckamo na kocke. Feferon očistimo od sjemenki i sitno nasjeckamo.

    Šparoge operemo, odstranimo tvrdi dio i narežemo na komade duljine 5-6 cm. Ogulimo breskve, odstranimo košticu pa narežemo na kriške. Na vrućem ulju šparoge pržimo 5-7 minuta. Posljednje 2 minute dodamo breskve. Maknemo s vatre i ostavimo sa strane.

    Umaku od pečenja dodamo povrtni temeljac i med, limov sok, sol i feferon.

    U zdjeli pomiješamo zelenu salatu i mozzarellu, prelijemo dresingom, dodamo šparoge i breskve pa pospemo nasjeckanom šunkom.