Priprema:
Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima
Sastojci
-
- 1 pakovanje morski plodovi Frutti di Mare all'olio
- 1 pakovanje tjestenina Tricolore
- 1 kom komorač
- 2 kom mladoga luka
- 1 grančica peršin
- 150 g cherry rajčice
- 50 g kapara
- 2 kom limuna
- maslinova ulja po želji
- soli po želji
- papra po želji
Priprema
Plodove mora preko noći stavimo u frižider da se otope.
Tricolore paštu skuhamo prema uputama na pakiranju i procijedimo. Procijeđenu paštu stavimo u plitki pleh ili posudu na hlađenje, ravnomjerno ju rasporedimo i prelijemo sa par kapi maslinova ulja da se ne polijepi.
Komorač prepolovimo, maknemo mu kocen i narežemo na kockice dužine ½ cm.
Mladi luk narežemo na kolutiće.
Peršin sitno nasjeckamo.
Cherry rajčice prepolovimo
Kapare ocijedimo od salamure i isperemo ih.
1 limun ocijedimo u sok, a drugi filetiramo na način da mu maknemo koru i filete nožem izrežemo između opnica.
Salata:
Ohlađenu paštu pomiješamo sa plodovima mora, kaparima i narezanim povrćem. Salatu začinimo sokom limuna, maslinovim uljem, soli i paprom. Dodamo sjeckani peršin i filete limuna.