Više za vas!
Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Morskih plodova Morski plodovi
(Frutti di Mare all'olio)
1 pakovanja pakovanje Tjestenine Tjestenina
(Tricolore)
1 kom kom Komorača Komorač
2 kom kom Mladoga luka Mladi luk
1 grančice grančica Peršina Peršin
150 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
50 g g Kapara Kapari
2 kom kom Limuna Limun
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:10 sati
(0)

Priprema

Priprema:

Plodove mora preko noći stavimo u frižider da se otope.

Tricolore paštu skuhamo prema uputama na pakiranju i procijedimo. Procijeđenu paštu stavimo u plitki pleh ili posudu na hlađenje, ravnomjerno ju rasporedimo i prelijemo sa par kapi maslinova ulja da se ne polijepi.

Komorač prepolovimo, maknemo mu kocen i narežemo na kockice dužine ½ cm.

Mladi luk narežemo na kolutiće.

Peršin sitno nasjeckamo.

Cherry rajčice prepolovimo

Kapare ocijedimo od salamure i isperemo ih.

1 limun ocijedimo u sok, a drugi filetiramo na način da mu maknemo koru i filete nožem izrežemo između opnica.

Salata:

Ohlađenu paštu pomiješamo sa plodovima mora, kaparima i narezanim povrćem. Salatu začinimo sokom limuna, maslinovim uljem, soli i paprom. Dodamo sjeckani peršin i filete limuna.