Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima

Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima image
Težina pripreme Lagano
Priprema 35 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 osoba
    • 1   pakovanje morski plodovi Frutti di Mare all'olio
    • 1   pakovanje tjestenina Tricolore
    • 1   kom komorač
    • 2   kom mladoga luka
    • 1   grančica peršin
    • 150   g cherry rajčice
    • 50   g kapara
    • 2   kom limuna
    •   maslinova ulja po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Plodove mora preko noći stavimo u frižider da se otope.

    Tricolore paštu skuhamo prema uputama na pakiranju i procijedimo. Procijeđenu paštu stavimo u plitki pleh ili posudu na hlađenje, ravnomjerno ju rasporedimo i prelijemo sa par kapi maslinova ulja da se ne polijepi.

    Komorač prepolovimo, maknemo mu kocen i narežemo na kockice dužine ½ cm.

    Mladi luk narežemo na kolutiće.

    Peršin sitno nasjeckamo.

    Cherry rajčice prepolovimo

    Kapare ocijedimo od salamure i isperemo ih.

    1 limun ocijedimo u sok, a drugi filetiramo na način da mu maknemo koru i filete nožem izrežemo između opnica.

    Salata:

    Ohlađenu paštu pomiješamo sa plodovima mora, kaparima i narezanim povrćem. Salatu začinimo sokom limuna, maslinovim uljem, soli i paprom. Dodamo sjeckani peršin i filete limuna.