
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 pakovanja pakovanje | Morskih plodova
Morski plodovi (Frutti di Mare all'olio) | ||
1 pakovanja pakovanje | Tjestenine
Tjestenina (Tricolore) | ||
1 kom kom | Komorača Komorač | ||
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
1 grančice grančica | Peršina Peršin | ||
150 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica | ||
50 g g | Kapara Kapari | ||
2 kom kom | Limuna Limun | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalata od Tricolore pašte sa morskim plodovima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Plodove mora preko noći stavimo u frižider da se otope.
Tricolore paštu skuhamo prema uputama na pakiranju i procijedimo. Procijeđenu paštu stavimo u plitki pleh ili posudu na hlađenje, ravnomjerno ju rasporedimo i prelijemo sa par kapi maslinova ulja da se ne polijepi.
Komorač prepolovimo, maknemo mu kocen i narežemo na kockice dužine ½ cm.
Mladi luk narežemo na kolutiće.
Peršin sitno nasjeckamo.
Cherry rajčice prepolovimo
Kapare ocijedimo od salamure i isperemo ih.
1 limun ocijedimo u sok, a drugi filetiramo na način da mu maknemo koru i filete nožem izrežemo između opnica.
Salata:
Ohlađenu paštu pomiješamo sa plodovima mora, kaparima i narezanim povrćem. Salatu začinimo sokom limuna, maslinovim uljem, soli i paprom. Dodamo sjeckani peršin i filete limuna.