
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 pakovanja pakovanje | Morskih plodova
Morski plodovi (Frutti di Mare all'olio) | ||
1 pakovanja pakovanje | Tjestenine
Tjestenina (Tricolore) | ||
1 kom kom | Komorača Komorač | ||
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
1 grančice grančica | Peršina Peršin | ||
150 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica | ||
50 g g | Kapara Kapari | ||
2 kom kom | Limuna Limun | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Salata od Tricolore pašte sa morskim plodovima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Vrijeme pripreme: 0:35
Priprema:
Plodove mora preko noći stavimo u frižider da se otope.
Tricolore paštu skuhamo prema uputama na pakiranju i procijedimo. Procijeđenu paštu stavimo u plitki pleh ili posudu na hlađenje, ravnomjerno ju rasporedimo i prelijemo sa par kapi maslinova ulja da se ne polijepi.
Komorač prepolovimo, maknemo mu kocen i narežemo na kockice dužine ½ cm.
Mladi luk narežemo na kolutiće.
Peršin sitno nasjeckamo.
Cherry rajčice prepolovimo
Kapare ocijedimo od salamure i isperemo ih.
1 limun ocijedimo u sok, a drugi filetiramo na način da mu maknemo koru i filete nožem izrežemo između opnica.
Salata:
Ohlađenu paštu pomiješamo sa plodovima mora, kaparima i narezanim povrćem. Salatu začinimo sokom limuna, maslinovim uljem, soli i paprom. Dodamo sjeckani peršin i filete limuna.