Više za vas!
Samoborski kotlet s krumpirom | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

600 g g Svinjska kotleta Svinjski kotlet
6 režnja režanj Češnjaka Češnjak
40 g g Peršina Peršin
(lista)
60 ml ml Crnoga vina Crno vino
Mesnog temeljaca Mesni temeljac
(po želji)
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(po želji)
50 g g Brašna Brašno
400 g g Krumpira Krumpir
Papra Papar
Soli Sol

Samoborski kotlet s krumpirom | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(17)

Priprema

Priprema:Svinjske kotlete začinite sa solju i paprom, a u duboki lonac stavite kuhati oguljeni krumpir.Na malo zagrijanog ulja u tavi ispecite svinjske kotlete koje ste prethodno uvaljali u brašno. Zapecite ih s obje strane da dobiju koricu. Zatim izvadite kotlete sa strane, a u tavu ulijte crno vino.Kada vino počne kipjeti vratite meso u tavu i dodajte mu sitno sjeckani češnjak i sitno sjeckani peršin.Kotlete podlijte s malo vode ili temeljca i nastavite ih kuhati na laganoj vatri 30 minuta.Kada su kotleti gotovi poslužite ih uz kuhani krumpir prelivene s umakom od pečenja.