Priprema
Priprema:
Salate operemo i narežemo te ocijedimo. Crvenu i žutu papriku operemo i narežemo na kocke veličine 2x2 cm. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće, zeleni dio razdvojimo od bijeloga donjeg dijela.
Zelenim mahunama odrežemo stapku i prepolovimo ih. Blanširamo ih 5 minuta u kipućoj vodi, ocijedimo i ohladimo u ledenoj vodi.
Grilano povrće:
U vrućoj tavi na maslinovu ulju 2 minute popržimo kocke paprike, dodamo blanširane mahune, lagano posolimo i popaprimo. Povrće pečemo još 2 minute i dodamo bijeli dio narezanog mladog luka. Protresemo i maknemo s vatre. Poškropimo s nekoliko kapi limunova soka i maslinovim uljem, dosolimo i dopaprimo po potrebi.
Umak:
Žlicu meda pomiješamo sa žlicom senfa, dodamo limunov sok i balzamični ocat. Lagano posolimo i dodamo duplu količinu maslinova ulja. Malom pjenjačom razradimo u kremasti umak.
Poširana jaja:
Zakuhamo vodu, dodamo žlicu octa i smanjimo vatru da voda jedva kuha.
Jaje razbijemo u malu grabilicu, potopimo je u tekućinu i nježno izvrnemo, da jaje ostane kompaktno u tekućini za poširanje. Postupak ponovimo s ostalim jajima. Jaja poširamo 3-5 minuta, ovisno o tome želimo li žumanjak skroz tekući ili malo tvrđi. Jaja iz tekućine izvadimo šupljom lopaticom, da se ocijede.
Salata:
Lisnatu salatu začinimo umakom u velikoj zdjeli. Salatu podijelimo na 4 tanjura i preko svake salate dodamo grilano povrće. Dodamo i masline, komadiće tune i zeleni dio mladog luka. Na kraju na salatu stavimo poširano jaje, koje lagano posolimo te poškropimo sve s nekoliko kapi maslinova ulja. Natrgamo malo svježeg korijandra i pospemo po gotovoj salati.