
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 glavice glavica | Kisela kupusa Kiseli kupus | ||
1 kg kg | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
50 g g | Pancete Panceta | ||
70 g g | Riže Riža | ||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
1 žlice žlica | Masti Mast | ||
1 žličice žličica | Dimljene paprike Dimljena paprika | ||
Lovorova lista
Lovorov list (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSarma
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kupusu odrezati korijen pa glavicu odvojiti na cijele listove. Kratko pirjati luk, češnjak i pancetu na svinjskoj masti.
Pričekati da se ohladi pa pomiješati s mljevenim mesom i rižom. Napuniti listove kupusa mesom, zarolati i presaviti rubove prema unutra kako bi sarma ostala kompaktna. Posložiti sarme u dubok lonac, dodati lovorov list i dimljenu crvenu papriku. Ako ostane, višak kupusa narezati na trakice i njima prekriti zamotane sarme. Kuhati na laganoj vatri sat i 30 min. Servirati s kuhanim slanim krumpirom.