Sarma

Sarma image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2:30 h

Sastojci

4 osoba
    • 500   g mljevenoga mesa goveđe ili pola-pola goveđe i svinjetina
    • 1   kom kiseli kupus
    • 250   g slanine ili dimljena rebrica
    • 2   lista lovorova lista
    • 3   kom kobasice dimljena
    • 100   g riže
    • 1   kom luk
    •   lista peršina
    •   mljevene paprike slatka i ljuta
    •   papra
    •   soli

Priprema

    Priprema:

    Mljeveno meso začiniti solju, paprom, crvenom paprikom slatkom i ljutom po želji, dodati rižu, na kockice narezani luk i sjeckani peršin list. Začinjeno meso staviti na list kupusa i zamotati u sarme. Ostatak kupusa narezati na trakice i staviti na dno lonca. Na narezani kupus poslagati sarme, dodati narezanu ili cijelu kobasicu i komade slanine, zaliti vodom ili temeljcem, dodati lovorov list, par zrna papra i staviti kuhati. Sarmu krčkati najmanje 2 sata na laganoj vatri. Najbolje ju je podgrijati slijedeći dan nakon kuhanja i servirati.