Priprema:
Sarma
Sastojci
4
osoba
-
- 500 g mljevenoga mesa goveđe ili pola-pola goveđe i svinjetina
- 1 kom kiseli kupus
- 250 g slanine ili dimljena rebrica
- 2 lista lovorova lista
- 3 kom kobasice dimljena
- 100 g riže
- 1 kom luk
- lista peršina
- mljevene paprike slatka i ljuta
- papra
- soli
Priprema
Mljeveno meso začiniti solju, paprom, crvenom paprikom slatkom i ljutom po želji, dodati rižu, na kockice narezani luk i sjeckani peršin list. Začinjeno meso staviti na list kupusa i zamotati u sarme. Ostatak kupusa narezati na trakice i staviti na dno lonca. Na narezani kupus poslagati sarme, dodati narezanu ili cijelu kobasicu i komade slanine, zaliti vodom ili temeljcem, dodati lovorov list, par zrna papra i staviti kuhati. Sarmu krčkati najmanje 2 sata na laganoj vatri. Najbolje ju je podgrijati slijedeći dan nakon kuhanja i servirati.