Priprema:
Široki rezanci s keljom, gljivama i slaninom
Sastojci
4
osoba
-
- 1 pakovanje tagliatella
- 100 g slanine
- 4 lista kelja
- 6 kom gljive
- 4 režnja češnjaka
- 3 žlice maslaca
- 100 ml bijelo vino
- 1 kom limun
- parmezana po želji
- peršina po želji
- 2 žlice badema ili oraha
- soli
- papra
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Slaninu narežite na kockice te ju ispržite na tavi. . Prženu slaninu stavite na tanjur sa strane a na masnoću dodajte narezane šampinjone i dinstajte ih 4 minute, posolite i dodajte narezani kelj i nasjeckani češnjak. Dinstajte sve još minutu uz stalno miješanje kako češnjak ne bi zagorio. Na tanjur sa slaninom stavite i povrće. Dodajte maslaca u tavu te kada se rastopi i zapjeni, vino I sok pola limuna. Miješajte i kuhajte 3 minute. Vratite povrće i slaninu u tavu, dodajte začine i sve sjedinite. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite. Po vrhu pospite kratko pržene bademe ili orahe, ribani parmezan i sjeckani peršin te nekoliko kriški limuna.