Široki rezanci s keljom, gljivama i slaninom

Široki rezanci s keljom, gljivama i slaninom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 1   pakovanje tagliatella
    • 100   g slanine
    • 4   lista kelja
    • 6   kom gljive
    • 4   režnja češnjaka
    • 3   žlice maslaca
    • 100   ml bijelo vino
    • 1   kom limun
    •   parmezana po želji
    •   peršina po želji
    • 2   žlice badema ili oraha
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Priprema:

    Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Slaninu narežite na kockice te ju ispržite na tavi. . Prženu slaninu stavite na tanjur sa strane a na masnoću dodajte narezane šampinjone i dinstajte ih 4 minute, posolite i dodajte narezani kelj i nasjeckani češnjak. Dinstajte sve još minutu uz stalno miješanje kako češnjak ne bi zagorio. Na tanjur sa slaninom stavite i povrće. Dodajte maslaca u tavu te kada se rastopi i zapjeni, vino I sok pola limuna. Miješajte i kuhajte 3 minute. Vratite povrće i slaninu u tavu, dodajte začine i sve sjedinite. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite. Po vrhu pospite kratko pržene bademe ili orahe, ribani parmezan i sjeckani peršin te nekoliko kriški limuna.