Više za vas!
Široki rezanci s keljom, gljivama i slaninom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Tagliatelle Tagliatella
100 g g Slanina Slanina
4 lista list Kelja Kelj
6 kom kom Gljive Gljiva
4 režnja režanj Češnjaka Češnjak
3 žlice žlica Maslaca Maslac
100 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
1 kom kom Limuna Limun
Parmezana Parmezan
(po želji)
Peršina Peršin
(po želji)
2 žlice žlica Badema Badem
(ili oraha)
Soli Sol
Papra Papar

Široki rezanci s keljom, gljivama i slaninom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(2)

Priprema

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Slaninu narežite na kockice te ju ispržite na tavi. . Prženu slaninu stavite na tanjur sa strane a na masnoću dodajte narezane šampinjone i dinstajte ih 4 minute, posolite i dodajte narezani kelj i nasjeckani češnjak. Dinstajte sve još minutu uz stalno miješanje kako češnjak ne bi zagorio. Na tanjur sa slaninom stavite i povrće. Dodajte maslaca u tavu te kada se rastopi i zapjeni, vino I sok pola limuna. Miješajte i kuhajte 3 minute. Vratite povrće i slaninu u tavu, dodajte začine i sve sjedinite. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite. Po vrhu pospite kratko pržene bademe ili orahe, ribani parmezan i sjeckani peršin te nekoliko kriški limuna.