
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 pakovanja pakovanje | Tagliatelle Tagliatella | |
100 g g | Slanina Slanina | |
4 lista list | Kelja Kelj | |
6 kom kom | Gljive Gljiva | |
4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
100 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | |
1 kom kom | Limuna Limun | |
Parmezana
Parmezan (po želji) | ||
Peršina
Peršin (po želji) | ||
2 žlice žlica | Badema
Badem (ili oraha) | |
Soli Sol | ||
Papra Papar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠiroki rezanci s keljom, gljivama i slaninom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Slaninu narežite na kockice te ju ispržite na tavi. . Prženu slaninu stavite na tanjur sa strane a na masnoću dodajte narezane šampinjone i dinstajte ih 4 minute, posolite i dodajte narezani kelj i nasjeckani češnjak. Dinstajte sve još minutu uz stalno miješanje kako češnjak ne bi zagorio. Na tanjur sa slaninom stavite i povrće. Dodajte maslaca u tavu te kada se rastopi i zapjeni, vino I sok pola limuna. Miješajte i kuhajte 3 minute. Vratite povrće i slaninu u tavu, dodajte začine i sve sjedinite. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite. Po vrhu pospite kratko pržene bademe ili orahe, ribani parmezan i sjeckani peršin te nekoliko kriški limuna.