Široki rezanci s lososom u umaku od zelenog papra

Široki rezanci s lososom u umaku od zelenog papra image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

2 porcije
    • 1   stručak mladi luk
    • 1   žlica maslac
    • 250   g lososa
    • 1   - 2   žličice papra
    • 200   ml povrtnoga temeljaca
    •   soli po želji
    • 100   g milerama
    • 200   g tagliatelle
    •   škroba po želji

Priprema

    Priprema:

    Mladi luk oprati i narezati na sitne kolute. Divlji losos oprati, lagano osušiti ubrusom i narezati na krupnije kocke. Zapeći sa svih strana u vrućem maslacu oko 2 minute. Dodati mladi luk i 1 minutu zajedno pirjati. Papar ocijediti i malo zgnječiti.

    Losos zaliti vrućim temeljcem, dodati sol i zeleni papar. Umiješati svježi sir i lagano kuhati pokriveno 2-3 minute. Po želji malo zgusnuti jestivim škrobom.

    U međuvremenu tjesteninu skuhati "al dente" u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijediti. Umak probati, po potrebi začiniti i preliti preko tjestenine.