Priprema:
Široki rezanci s lososom u umaku od zelenog papra
Sastojci
2
porcije
-
- 1 stručak mladi luk
- 1 žlica maslac
- 250 g lososa
- 1 - 2 žličice papra
- 200 ml povrtnoga temeljaca
- soli po želji
- 100 g milerama
- 200 g tagliatelle
- škroba po želji
Priprema
Mladi luk oprati i narezati na sitne kolute. Divlji losos oprati, lagano osušiti ubrusom i narezati na krupnije kocke. Zapeći sa svih strana u vrućem maslacu oko 2 minute. Dodati mladi luk i 1 minutu zajedno pirjati. Papar ocijediti i malo zgnječiti.
Losos zaliti vrućim temeljcem, dodati sol i zeleni papar. Umiješati svježi sir i lagano kuhati pokriveno 2-3 minute. Po želji malo zgusnuti jestivim škrobom.
U međuvremenu tjesteninu skuhati "al dente" u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijediti. Umak probati, po potrebi začiniti i preliti preko tjestenine.