
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | ||
1 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
250 g g | Lososa Losos | ||
1 - 2 žličice žličica | Papra Papar | ||
200 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
100 g g | Milerama Mileram | ||
200 g g | Tagliatelle Tagliatella | ||
Škroba
Škrob (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listŠiroki rezanci s lososom u umaku od zelenog papra
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mladi luk oprati i narezati na sitne kolute. Divlji losos oprati, lagano osušiti ubrusom i narezati na krupnije kocke. Zapeći sa svih strana u vrućem maslacu oko 2 minute. Dodati mladi luk i 1 minutu zajedno pirjati. Papar ocijediti i malo zgnječiti.
Losos zaliti vrućim temeljcem, dodati sol i zeleni papar. Umiješati svježi sir i lagano kuhati pokriveno 2-3 minute. Po želji malo zgusnuti jestivim škrobom.
U međuvremenu tjesteninu skuhati "al dente" u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijediti. Umak probati, po potrebi začiniti i preliti preko tjestenine.