
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 ml ml | Vode Voda | ||
200 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
2 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
1 žličice žličica | Đumbira Đumbir | ||
10 kom kom | Klinčića Klinčić | ||
1 štapića štapić | Vanilija štapića Vanilija štapić |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSirup od medenjaka
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
U posudu nalijemo vodu, dodamo cimet, đumbir i klinčiće. Štapić vanilije režemo uzduž. Tupom stranom noža gulimo zrnca i zajedno s cijelim štapićem vanilije dodamo ostalim sastojcima. Kuhamo oko 40 minuta na laganoj vatri, a potom vadimo vaniliju i cijedimo tekućinu kroz filtar za kavu ili gazu. Tekućinu ponovo nalijemo u posudu, dodamo šećer i sve skupa kuhamo na laganoj vatri svako malo miješajući sve dok se šećer sasvim ne otopi. Ako je potrebno, smanjujemo količinu tekućine sve dok ne dobijemo željenu gustoću. Sirup prelijemo u čistu bocu.
Serviranje
Serviramo ga kao dodatak uz kavu, čaj, vruću čokoladu ili deserte.