Sirup od medenjaka

Sirup od medenjaka image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

1 boca
    • 500   ml vode
    • 200   g smeđega šećera
    • 2   žličice cimeta
    • 1   žličica đumbir
    • 10   kom klinčića
    • 1   štapić vanilija štapić

Priprema

    Priprema

    U posudu nalijemo vodu, dodamo cimet, đumbir i klinčiće. Štapić vanilije režemo uzduž. Tupom stranom noža gulimo zrnca i zajedno s cijelim štapićem vanilije dodamo ostalim sastojcima. Kuhamo oko 40 minuta na laganoj vatri, a potom vadimo vaniliju i cijedimo tekućinu kroz filtar za kavu ili gazu. Tekućinu ponovo nalijemo u posudu, dodamo šećer i sve skupa kuhamo na laganoj vatri svako malo miješajući sve dok se šećer sasvim ne otopi. Ako je potrebno, smanjujemo količinu tekućine sve dok ne dobijemo željenu gustoću. Sirup prelijemo u čistu bocu.

    Serviranje

    Serviramo ga kao dodatak uz kavu, čaj, vruću čokoladu ili deserte.

Oznake