Više za vas!
Šiš ćevapi by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Šiš ćevapi:

500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Češnjak u prahu Češnjak u prahu
(po želji)
Chili u prahu Chili u prahu
(po želji)

Krumpir:

1 kg kg Krumpira Krumpir
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji za premaz)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Chili u prahu Chili u prahu
(po želji)
0,5 žličice žličica Maslaca Maslac
(po polovici)
50 g g Slanina Slanina
(tanko rezane)
Kajmaka Kajmak
(po želji)

Šiš ćevapi by Pregacha

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(2)

Priprema

Priprema šiš ćevapa:Meso izmiješati sa začinima (količinu prilagodite vlastitom ukusu). Ovdje se trebate potruditi i miješati do 10 min. Ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Oblikovati ćevape dužine 15-ak cm (svakako će se stisnuti prilikom pečenja). Ćevape nabosti na drveni štapić za ražnjiće i držati u hladnjaku do pečenja.

Priprema krumpira:Krumpir dobro operite četkicom i prepolovite po dužini. Posušite papirnatim ubrusom pa namažite maslinovim uljem (ovdje je isto super stvar maslinovo u spreju). Posolite, poparite, a ja sam posula s malo čilija u prahu. Pecite 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, a zatim izvadite. Stavite malo maslaca na svaku polovicu i komadić slanine. Zapecite još 15-ak min, a po potrebi možete pojačati pećnicu na 200 stupnjeva.Kad su gotovi na svaki stavite pola žličice mladog kajmaka. Ćevape pecite na grillu do željene zapečenosti i poslužite uz krumpir pole.