
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Šiš ćevapi:
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Češnjak u prahu
Češnjak u prahu (po želji) | |||
Chili u prahu
Chili u prahu (po želji) |
Krumpir:
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji za premaz) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Chili u prahu
Chili u prahu (po želji) | |||
0,5 žličice žličica | Maslaca
Maslac (po polovici) | ||
50 g g | Slanina
Slanina (tanko rezane) | ||
Kajmaka
Kajmak (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listŠiš ćevapi by Pregacha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema šiš ćevapa:Meso izmiješati sa začinima (količinu prilagodite vlastitom ukusu). Ovdje se trebate potruditi i miješati do 10 min. Ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Oblikovati ćevape dužine 15-ak cm (svakako će se stisnuti prilikom pečenja). Ćevape nabosti na drveni štapić za ražnjiće i držati u hladnjaku do pečenja.
Priprema krumpira:Krumpir dobro operite četkicom i prepolovite po dužini. Posušite papirnatim ubrusom pa namažite maslinovim uljem (ovdje je isto super stvar maslinovo u spreju). Posolite, poparite, a ja sam posula s malo čilija u prahu. Pecite 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, a zatim izvadite. Stavite malo maslaca na svaku polovicu i komadić slanine. Zapecite još 15-ak min, a po potrebi možete pojačati pećnicu na 200 stupnjeva.Kad su gotovi na svaki stavite pola žličice mladog kajmaka. Ćevape pecite na grillu do željene zapečenosti i poslužite uz krumpir pole.