
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Šiš ćevapi:
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
Papra Papar | |||
po želji | |||
Soli Sol | |||
po želji | |||
Češnjak u prahu Češnjak u prahu | |||
po želji | |||
Chili u prahu Chili u prahu | |||
po želji |
Krumpir:
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Maslinova ulja Maslinovo ulje | |||
po želji za premaz | |||
Soli Sol | |||
po želji | |||
Papra Papar | |||
po želji | |||
Chili u prahu Chili u prahu | |||
po želji | |||
0,5 žličice žličica | Maslaca Maslac | ||
po polovici | |||
50 g g | Slanina Slanina | ||
tanko rezane | |||
Kajmaka Kajmak | |||
po želji |
Šiš ćevapi by Pregacha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema šiš ćevapa:Meso izmiješati sa začinima (količinu prilagodite vlastitom ukusu). Ovdje se trebate potruditi i miješati do 10 min. Ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Oblikovati ćevape dužine 15-ak cm (svakako će se stisnuti prilikom pečenja). Ćevape nabosti na drveni štapić za ražnjiće i držati u hladnjaku do pečenja.
Priprema krumpira:Krumpir dobro operite četkicom i prepolovite po dužini. Posušite papirnatim ubrusom pa namažite maslinovim uljem (ovdje je isto super stvar maslinovo u spreju). Posolite, poparite, a ja sam posula s malo čilija u prahu. Pecite 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, a zatim izvadite. Stavite malo maslaca na svaku polovicu i komadić slanine. Zapecite još 15-ak min, a po potrebi možete pojačati pećnicu na 200 stupnjeva.Kad su gotovi na svaki stavite pola žličice mladog kajmaka. Ćevape pecite na grillu do željene zapečenosti i poslužite uz krumpir pole.