
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Šiš ćevapi:
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Češnjak u prahu
Češnjak u prahu (po želji) | |||
Chili u prahu
Chili u prahu (po želji) |
Krumpir:
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji za premaz) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Chili u prahu
Chili u prahu (po želji) | |||
0,5 žličice žličica | Maslaca
Maslac (po polovici) | ||
50 g g | Slanina
Slanina (tanko rezane) | ||
Kajmaka
Kajmak (po želji) |
Šiš ćevapi by Pregacha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema šiš ćevapa:Meso izmiješati sa začinima (količinu prilagodite vlastitom ukusu). Ovdje se trebate potruditi i miješati do 10 min. Ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Oblikovati ćevape dužine 15-ak cm (svakako će se stisnuti prilikom pečenja). Ćevape nabosti na drveni štapić za ražnjiće i držati u hladnjaku do pečenja.
Priprema krumpira:Krumpir dobro operite četkicom i prepolovite po dužini. Posušite papirnatim ubrusom pa namažite maslinovim uljem (ovdje je isto super stvar maslinovo u spreju). Posolite, poparite, a ja sam posula s malo čilija u prahu. Pecite 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, a zatim izvadite. Stavite malo maslaca na svaku polovicu i komadić slanine. Zapecite još 15-ak min, a po potrebi možete pojačati pećnicu na 200 stupnjeva.Kad su gotovi na svaki stavite pola žličice mladog kajmaka. Ćevape pecite na grillu do željene zapečenosti i poslužite uz krumpir pole.