
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
6 kom kom | Jaja Jaje | |
1 glavice glavica | Luka Luk | |
2 grančice grančica | Kadulje Kadulja | |
4 grančice grančica | Peršina Peršin | |
Papra
Papar (po želji) | ||
50 g g | Brašna Brašno | |
1 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
5 kom kom | Pečenice Pečenica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠkotska jaja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
4 jaja tvrdo skuhati u kipućoj vodi oko 10 minuta. Preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Listiće začinskog bilja otrgati i sitno nasjeckati. Jedno jaje razdvojiti (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Sadržaj pečenice istisnuti iz kožice. Pomiješati s lukom, žumanjkom, začinskim biljem i paprom. Smjesu podijeliti na 4 komada i oblikovati u plosnate ovale. Omotati jaja smjesom, pazeći na to da je smjesa kobasice ravnomjerno tanka. Ostatak jaja umutiti u dubokom tanjuru. Omotana jaja najprije uvaljati u jaje, a potom u brašno za paniranje.
Suncokretovo ulje zagrijati u loncu tako da se po drvenoj kuhači uronjenoj u ulje počnu dizati mjehurići. Jaja u porcijama peći oko 5 minuta dok ne postanu hrskava, pritom više puta okrenuti. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti hladno ili toplo, npr. na pikniku.