Škotska jaja

Škotska jaja image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 porcije
    • 6   kom jaja
    • 1   glavica luk
    • 2   grančice kadulje
    • 4   grančice peršina
    •   papra po želji
    • 50   g brašna
    • 1   l suncokretovo ulje
    • 5   kom pečenice

Priprema

    Priprema:

    4 jaja tvrdo skuhati u kipućoj vodi oko 10 minuta. Preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.

    Luk oguliti i sitno nasjeckati. Listiće začinskog bilja otrgati i sitno nasjeckati. Jedno jaje razdvojiti (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Sadržaj pečenice istisnuti iz kožice. Pomiješati s lukom, žumanjkom, začinskim biljem i paprom. Smjesu podijeliti na 4 komada i oblikovati u plosnate ovale. Omotati jaja smjesom, pazeći na to da je smjesa kobasice ravnomjerno tanka. Ostatak jaja umutiti u dubokom tanjuru. Omotana jaja najprije uvaljati u jaje, a potom u brašno za paniranje.

    Suncokretovo ulje zagrijati u loncu tako da se po drvenoj kuhači uronjenoj u ulje počnu dizati mjehurići. Jaja u porcijama peći oko 5 minuta dok ne postanu hrskava, pritom više puta okrenuti. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti hladno ili toplo, npr. na pikniku.

Oznake