Više za vas!
Škotska jaja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

6 kom kom Jaja Jaje
1 glavice glavica Luka Luk
2 grančice grančica Kadulje Kadulja
4 grančice grančica Peršina Peršin
Papra Papar
(po želji)
50 g g Brašna Brašno
1 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
5 kom kom Pečenice Pečenica

Škotska jaja

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(0)

Priprema

Priprema:

4 jaja tvrdo skuhati u kipućoj vodi oko 10 minuta. Preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.

Luk oguliti i sitno nasjeckati. Listiće začinskog bilja otrgati i sitno nasjeckati. Jedno jaje razdvojiti (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Sadržaj pečenice istisnuti iz kožice. Pomiješati s lukom, žumanjkom, začinskim biljem i paprom. Smjesu podijeliti na 4 komada i oblikovati u plosnate ovale. Omotati jaja smjesom, pazeći na to da je smjesa kobasice ravnomjerno tanka. Ostatak jaja umutiti u dubokom tanjuru. Omotana jaja najprije uvaljati u jaje, a potom u brašno za paniranje.

Suncokretovo ulje zagrijati u loncu tako da se po drvenoj kuhači uronjenoj u ulje počnu dizati mjehurići. Jaja u porcijama peći oko 5 minuta dok ne postanu hrskava, pritom više puta okrenuti. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti hladno ili toplo, npr. na pikniku.