
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
6 kom kom | Jaja Jaje | ||
1 glavice glavica | Luka Luk | ||
2 grančice grančica | Kadulje Kadulja | ||
4 grančice grančica | Peršina Peršin | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
50 g g | Brašna Brašno | ||
1 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
5 kom kom | Pečenice Pečenica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listŠkotska jaja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
4 jaja tvrdo skuhati u kipućoj vodi oko 10 minuta. Preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Listiće začinskog bilja otrgati i sitno nasjeckati. Jedno jaje razdvojiti (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Sadržaj pečenice istisnuti iz kožice. Pomiješati s lukom, žumanjkom, začinskim biljem i paprom. Smjesu podijeliti na 4 komada i oblikovati u plosnate ovale. Omotati jaja smjesom, pazeći na to da je smjesa kobasice ravnomjerno tanka. Ostatak jaja umutiti u dubokom tanjuru. Omotana jaja najprije uvaljati u jaje, a potom u brašno za paniranje.
Suncokretovo ulje zagrijati u loncu tako da se po drvenoj kuhači uronjenoj u ulje počnu dizati mjehurići. Jaja u porcijama peći oko 5 minuta dok ne postanu hrskava, pritom više puta okrenuti. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti hladno ili toplo, npr. na pikniku.