Priprema:
Škotska jaja
Sastojci
-
- 6 kom jaja
- 1 glavica luk
- 2 grančice kadulje
- 4 grančice peršina
- papra po želji
- 50 g brašna
- 1 l suncokretovo ulje
- 5 kom pečenice
Priprema
4 jaja tvrdo skuhati u kipućoj vodi oko 10 minuta. Preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Listiće začinskog bilja otrgati i sitno nasjeckati. Jedno jaje razdvojiti (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Sadržaj pečenice istisnuti iz kožice. Pomiješati s lukom, žumanjkom, začinskim biljem i paprom. Smjesu podijeliti na 4 komada i oblikovati u plosnate ovale. Omotati jaja smjesom, pazeći na to da je smjesa kobasice ravnomjerno tanka. Ostatak jaja umutiti u dubokom tanjuru. Omotana jaja najprije uvaljati u jaje, a potom u brašno za paniranje.
Suncokretovo ulje zagrijati u loncu tako da se po drvenoj kuhači uronjenoj u ulje počnu dizati mjehurići. Jaja u porcijama peći oko 5 minuta dok ne postanu hrskava, pritom više puta okrenuti. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti hladno ili toplo, npr. na pikniku.