Skuša u kukuruznom brašnu i crvenoj paprici, heljda s gljivama i bučino ulje

Skuša u kukuruznom brašnu i crvenoj paprici, heljda s gljivama i bučino ulje

Težina pripremeSrednje
Kuhanje1:15 h

Priprema

    Skušu dobro operemo i posušimo papirnatim ubrusima. Prerežemo je na 3 dijela. Kukuruzno brašno pomiješamo s palentom. Heljdu isperemo i stavimo kuhati u plitki lončić, pokrivenu prstom vode. Poklopimo, zakuhamo i smanjimo vatru. Kada heljda upije svu tekućinu, ugasimo vatru i pustimo je da nabubri. Šampinjonima odrežemo višak stapke pri dnu i narežemo ih na četvrtine ili šestine, ovisno o veličini gljiva. Luk ogulimo, prepolovimo i nasjeckamo na kockice. Češnjak ogulimo i nasjeckamo. Peršinov list sitno nasjeckamo. Skuša: Skušu lagano posolimo i uvaljamo u kukuruzno brašno i palentu. Na srednje vrućoj tavi na ulju komade skuše zapečemo sa svih strana da poprime boju i kožica postane hrskava. Skušu okrećemo u tavi da ne zagori, po potrebi smanjimo vatru. Pečemo je između 12 i 15 minuta, ovisno o veličini skuše. Nakon pečenja, ocijedimo je od viška masnoće na papirnatom ubrusu, lagano dosolimo i pospemo s malo crvene slatke i ljute paprike. Heljda: Na suncokretovu ulju prodinstamo luk. Dodamo češnjak i šampinjone, lagano posolimo i popaprimo. Promiješamo i zapečemo da šampinjoni puste tekućinu. Kada tekućina ispari, dodamo kockicu maslaca i kuhanu heljdu. Sve promiješamo, lagano posolimo i popaprimo te pustimo da se heljda ponovno zagrije. Na kraju dodamo sjeckani peršinov list i nekoliko kapi bučina ulja.