Sladoled od jagode s bosiljkom

Sladoled od jagode s bosiljkom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 350   g jagode
    • 5   - 6   grančice bosiljka
    • 200   g šlaga
    • 2   kom žumanjak
    • 100   g šećera
    •   bosiljka za ukrašavanje

Priprema

    Priprema:

    250 g jagoda oprati, od 200 g napraviti pire, ostatak izrezati na sitne kockice. Listove bosiljka otrgati i sitno nasjeckati. Zakuhati vrhnje.

    Žumanjak i šećer istući u kremastu smjesu. Polako miješajući dodati vruće vrhnje. Zdjelu staviti na vruću vodenu paru i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati. Skinuti s pare, ostaviti da se ohladi, pritom povremeno promiješati.

    Umiješati pire od jagoda, kockice jagoda i bosiljak. Smjesu u ravnoj zdjeli staviti da se zamrzava najmanje 4 sata, pritom redovito promiješati vilicom kako bi se usitnili kristali.

    Preostale jagode oprati, narezati na ploške. Podijeliti sladoled na kugle, ukrasiti ploškama jagode i bosiljkom.

    Savjet: Tko ima aparat za sladoled, može sladoled napraviti i u aparatu prema uputama za uporabu aparata.

Oznake