Više za vas!
Sladoled od jagode s bosiljkom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

350 g g Jagode Jagoda
5 - 6 grančice grančica Bosiljka Bosiljak
200 g g Šlaga Šlag
2 kom kom Žumanjak Žumanjak
100 g g Šećera Šećer
Bosiljka Bosiljak
(za ukrašavanje)

Sladoled od jagode s bosiljkom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

250 g jagoda oprati, od 200 g napraviti pire, ostatak izrezati na sitne kockice. Listove bosiljka otrgati i sitno nasjeckati. Zakuhati vrhnje.

Žumanjak i šećer istući u kremastu smjesu. Polako miješajući dodati vruće vrhnje. Zdjelu staviti na vruću vodenu paru i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati. Skinuti s pare, ostaviti da se ohladi, pritom povremeno promiješati.

Umiješati pire od jagoda, kockice jagoda i bosiljak. Smjesu u ravnoj zdjeli staviti da se zamrzava najmanje 4 sata, pritom redovito promiješati vilicom kako bi se usitnili kristali.

Preostale jagode oprati, narezati na ploške. Podijeliti sladoled na kugle, ukrasiti ploškama jagode i bosiljkom.

Savjet: Tko ima aparat za sladoled, može sladoled napraviti i u aparatu prema uputama za uporabu aparata.

Tagovi

Deserti