
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
350 g g | Jagode Jagoda | ||
5 - 6 grančice grančica | Bosiljka Bosiljak | ||
200 g g | Šlaga Šlag | ||
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
100 g g | Šećera Šećer | ||
Bosiljka
Bosiljak (za ukrašavanje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSladoled od jagode s bosiljkom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
250 g jagoda oprati, od 200 g napraviti pire, ostatak izrezati na sitne kockice. Listove bosiljka otrgati i sitno nasjeckati. Zakuhati vrhnje.
Žumanjak i šećer istući u kremastu smjesu. Polako miješajući dodati vruće vrhnje. Zdjelu staviti na vruću vodenu paru i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati. Skinuti s pare, ostaviti da se ohladi, pritom povremeno promiješati.
Umiješati pire od jagoda, kockice jagoda i bosiljak. Smjesu u ravnoj zdjeli staviti da se zamrzava najmanje 4 sata, pritom redovito promiješati vilicom kako bi se usitnili kristali.
Preostale jagode oprati, narezati na ploške. Podijeliti sladoled na kugle, ukrasiti ploškama jagode i bosiljkom.
Savjet: Tko ima aparat za sladoled, može sladoled napraviti i u aparatu prema uputama za uporabu aparata.