
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
120 g g | Maslaca Maslac | |
120 g g | Šećera Šećer | |
2 kom kom | Jaja Jaje | |
Soli
Sol (prstohvat) | ||
10 g g | Kakaa Kakao | |
300 g g | Brašna Brašno | |
0,5 - 1 žlice žlica | Mlijeka Mlijeko | |
125 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
5 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | |
Brašna
Brašno (za obradu) | ||
40 g g | Gorke čokolade
Gorka čokolada (60 % kakaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSlatko stado ovaca
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kremasto umutiti maslac, šećer i sol. Dodati jaja i dobro izmiješati. Dodati brašno i umijesiti tijesto. Odvojiti četvrtinu tijesta i u nju dodati kakao, pri čemu po potrebi dodavati mlijeko. Oba dijela tijesta ostaviti u hladnjak na 30 minuta.
Svijetlo tijesto tanko razvaljati na malo brašna, na debljinu otprilike 3 mm i izrezivati ovce(oko 8 x 4 cm). Tamno tijesto razvaljati između dvije razrezane vrećice za zamrzavanje pa isto tako izrezati ovce. Ovce položiti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, dok rubovi ne postanu blago smeđi. Ostaviti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Šećer u prahu prosijati, pomiješati s limunovim sokom da se dobije gusti preljev pa nanositi kistom kao vunu na svijetle ovce. Čokoladu nasjeckati, rastopiti na pari i staviti u vrećicu za zamrzavanje. Odrezati mali rub pa nanijeti kao vunu na crne ovce, svijetlim ovcama ovom smjesom "nacrtati" oči. Malo šećernog preljeva upotrijebiti za nacrtati oči crnim ovcama. Ostaviti da se osuši.
Savjet: Tko želi dekorirati ovce za poklon, neka umijesi sirovu marcipan masu sa zelenom jestivom bojom i ovu masu istisne kroz čistu prešu za češnjak. Stado ovaca poslagati na travu od marcipana.