Više za vas!
Slatko stado ovaca

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

120 g g Maslaca Maslac
120 g g Šećera Šećer
2 kom kom Jaja Jaje
Soli Sol
(prstohvat)
10 g g Kakaa Kakao
300 g g Brašna Brašno
0,5 - 1 žlice žlica Mlijeka Mlijeko
125 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
5 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
Brašna Brašno
(za obradu)
40 g g Gorke čokolade Gorka čokolada
(60 % kakaa)

Slatko stado ovaca

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Kremasto umutiti maslac, šećer i sol. Dodati jaja i dobro izmiješati. Dodati brašno i umijesiti tijesto. Odvojiti četvrtinu tijesta i u nju dodati kakao, pri čemu po potrebi dodavati mlijeko. Oba dijela tijesta ostaviti u hladnjak na 30 minuta.

Svijetlo tijesto tanko razvaljati na malo brašna, na debljinu otprilike 3 mm i izrezivati ovce(oko 8 x 4 cm). Tamno tijesto razvaljati između dvije razrezane vrećice za zamrzavanje pa isto tako izrezati ovce. Ovce položiti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, dok rubovi ne postanu blago smeđi. Ostaviti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Šećer u prahu prosijati, pomiješati s limunovim sokom da se dobije gusti preljev pa nanositi kistom kao vunu na svijetle ovce. Čokoladu nasjeckati, rastopiti na pari i staviti u vrećicu za zamrzavanje. Odrezati mali rub pa nanijeti kao vunu na crne ovce, svijetlim ovcama ovom smjesom "nacrtati" oči. Malo šećernog preljeva upotrijebiti za nacrtati oči crnim ovcama. Ostaviti da se osuši.

Savjet: Tko želi dekorirati ovce za poklon, neka umijesi sirovu marcipan masu sa zelenom jestivom bojom i ovu masu istisne kroz čistu prešu za češnjak. Stado ovaca poslagati na travu od marcipana.

Tagovi

Deserti