Postupak:
Slavonski ražnjići by Pregacha
Sastojci
2
osoba
-
- 500 g tikvice
- 300 g slanine
- 500 g kobasice za pečenje
- 3 glavice ljubičasti luk
- kruha po želji
- 3 kom šarenih paprika
- papra po želji
- soli po želji
Priprema
Povrće, slaninu i kobasicu narežite na manje komadiće. Povrće začinite solju i paprom pa slažite na štapiće za ražnjiće redajući malo povrća, malo mesa, dok ne potrošite pripremljene namirnice.
Grillajte dok povrće ne omekša, a meso nije pečeno, nekih 10-ak min, ovisno o jačini vatre ili jačini ploče za grill.
Poslužite uz kruh koji ste narezali na fete i također zapekli na grillu (možete ga dok je topao namazati s malo svježeg češnjaka).
Možete poslužiti uz vrhnje s mladim bijelim lukom, lovačkom salatom i kečapom u koji dodate žličicu mljevenog čilija.