Slojeviti desert od manga s borovnicama

Slojeviti desert od manga s borovnicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

8 porcije
    • 950   g manga
    • 500   g borovnice
    • 250   g milerama 20%
    •   šećera po potrebi
    • 3   pakovanja vanilin šećera
    • 200   g šlaga
    • 200   g piškota

Priprema

    Priprema:

    Odmrznuti borovnice na cjedilu i ostaviti da se ocijede. Mango oguliti, plod odrezati s koštice i napraviti fini pire. Pomiješati s malo svježeg sira i vanilin šećerom, a po potrebi dodati još šećera. Istući tučeno vrhnje i dodati u mješavinu.

    Piškote staviti u vrećicu za duboko zamrzavanje, zatvoriti i pomoću valjka za tijesto grubo izmrviti. Polovicu mrvica staviti u 8 čaša, preko toga raspodijeliti kremu od manga i borovnica. Ponoviti postupak s mrvicama piškota i kremom. Slojevite deserte i preostale borovnice ostaviti najmanje sat vremena u hladnjaku. Prije posluživanja raspodijeliti po desertu preostale borovnice i ukrasiti matičnjakom.

Oznake