Priprema
Krumpir ogulimo i operemo. Narežemo na ploške i blanširamo u kipućoj zasoljenoj vodi. Kada je gotov, procijedimo ga i pustimo da stoji.
Kelj narežemo na rezance, koje presotiramo na suhoj tavi. Lagano posolimo. Kada uvene i lagano poprimi karamelizaciju, kelj vadimo na tanjurić i pustimo ga da se hladi.
Luk narežemo na kockice, a češnjak nasjeckamo. Na vruće ulje dodamo luk i češnjak, provrtimo po tavi i dodamo meso. Začinimo sa soli, paprom, crvenom slatkom paprikom, cayenne papričicom i kimom. Dodamo i malo sjeckanog timijana. Dinstamo da tekućina iz mesa ispari, a meso karamelizira.
Jaja razbijemo u zdjelu, dodamo slatko vrhnje, posolimo i popaprimo, da dobijemo royal smjesu.
U vatrostalnu posudu na dno složimo red dinstanog kelja, na kelj meso te ponovno kelj. Na kelj složimo blanširane krumpire i prelijemo royal smjesom. Posipamo ribanom gaudom i stavimo u pećnicu na 180°C. Pečemo oko sat vremena, da složenac poprimi lijepu boju i royal smjesa se stisne.