Priprema:
Špageti s mesnim okruglicama
Sastojci
2
osoba
-
- 1 češanj češnjak
- 1 glavica luk
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žličica chili papričica
- 2 kom crvene paprike
- 1 prstohvat šećer
- 1 žličica origano
- 1 žlica koncentrat rajčice
- bosiljka po želji
- 150 g teletine mljevene
- 300 g špageta
- 1 kom jaje
- peršina po želji
- soli po želji
- papra po želji
Priprema
Luk i češnjak sitno nasjeckati. Papriku i čili papričicu očistiti i nasjeckati na kockice te pirjati s pola količine nasjeckanog luka i češnjaka na žlici maslinovog ulja. Umiješati koncentrat rajčice i pasiranu rajčicu te ostaviti kuhati oko 10 min. Začiniti origanom, solju, paprom, šećerom i mljevenom paprikom. Ostatak luka i češnjaka kratko popržiti na drugoj tavi te zatim pomiješati s mljevenom mesom, jajem i peršinom. Smjesu začiniti solju i paprom te oblikovati manje okruglice. Pržiti ih oko 5 minuta. Zatim ih ubaciti u umak od rajčice te zajedno kuhati oko 10 min. Poslužiti sa špagetima i ukrašeno listićima bosiljka.