Više za vas!
Špageti s umakom od rajčice

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

200 g g Špageta Špageti
400 g g Rajčice Rajčica
150 g g Luka Luk
4 režnja režanj Češnjaka Češnjak
20 g g Bosiljka Bosiljak
200 ml ml Passata rajčica Passata rajčica
Parmezana Parmezan
(po želji)
Šećera Šećer
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
Papra Papar

Špageti s umakom od rajčice

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(1)

Priprema

Priprema:Sitno sjeckani luk stavite dinstati u zagrijanu duboku tavu na maslinovo ulje.Kada luk postane proziran dodajte mu sitno sjeckani češnjak i na kocke narezane rajčice.Nastavite dinstati sve dok se rajčice ne počnu razdvajati u tavi. Po potrebi možete rajčice malo podliti s vodom. Nakon 20 minuta laganog pirjanja umaka od rajčice dodajte pasatu i začine po želji. Dodajte i sitno sjeckani bosiljak.Kada je umak od rajčica gotov možete ga dodatno usitniti štapnim mikserom ili ga ostaviti rustikalnije i tako poslužiti.Umak od rajčice poslužite uz kuhane špagete i naribani parmezan.