Priprema:Sitno sjeckani luk stavite dinstati u zagrijanu duboku tavu na maslinovo ulje.Kada luk postane proziran dodajte mu sitno sjeckani češnjak i na kocke narezane rajčice.Nastavite dinstati sve dok se rajčice ne počnu razdvajati u tavi. Po potrebi možete rajčice malo podliti s vodom. Nakon 20 minuta laganog pirjanja umaka od rajčice dodajte pasatu i začine po želji. Dodajte i sitno sjeckani bosiljak.Kada je umak od rajčica gotov možete ga dodatno usitniti štapnim mikserom ili ga ostaviti rustikalnije i tako poslužiti.Umak od rajčice poslužite uz kuhane špagete i naribani parmezan.
Špageti s umakom od rajčice
Sastojci
4
osoba
-
- 200 g špageta
- 400 g rajčice
- 150 g luka
- 4 režnja češnjaka
- 20 g bosiljka
- 200 ml passata rajčica
- parmezana po želji
- šećera po želji
- maslinova ulja po želji
- soli
- papra