Špageti s umakom od rajčice

Špageti s umakom od rajčice image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 osoba
    • 200   g špageta
    • 400   g rajčice
    • 150   g luka
    • 4   režnja češnjaka
    • 20   g bosiljka
    • 200   ml passata rajčica
    •   parmezana po želji
    •   šećera po želji
    •   maslinova ulja po želji
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Priprema:Sitno sjeckani luk stavite dinstati u zagrijanu duboku tavu na maslinovo ulje.Kada luk postane proziran dodajte mu sitno sjeckani češnjak i na kocke narezane rajčice.Nastavite dinstati sve dok se rajčice ne počnu razdvajati u tavi. Po potrebi možete rajčice malo podliti s vodom. Nakon 20 minuta laganog pirjanja umaka od rajčice dodajte pasatu i začine po želji. Dodajte i sitno sjeckani bosiljak.Kada je umak od rajčica gotov možete ga dodatno usitniti štapnim mikserom ili ga ostaviti rustikalnije i tako poslužiti.Umak od rajčice poslužite uz kuhane špagete i naribani parmezan.