
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
200 g g | Špageta Špageti | |
400 g g | Rajčice Rajčica | |
150 g g | Luka Luk | |
4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
20 g g | Bosiljka Bosiljak | |
200 ml ml | Passata rajčica Passata rajčica | |
Parmezana
Parmezan (po želji) | ||
Šećera
Šećer (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | ||
Soli Sol | ||
Papra Papar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠpageti s umakom od rajčice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:Sitno sjeckani luk stavite dinstati u zagrijanu duboku tavu na maslinovo ulje.Kada luk postane proziran dodajte mu sitno sjeckani češnjak i na kocke narezane rajčice.Nastavite dinstati sve dok se rajčice ne počnu razdvajati u tavi. Po potrebi možete rajčice malo podliti s vodom. Nakon 20 minuta laganog pirjanja umaka od rajčice dodajte pasatu i začine po želji. Dodajte i sitno sjeckani bosiljak.Kada je umak od rajčica gotov možete ga dodatno usitniti štapnim mikserom ili ga ostaviti rustikalnije i tako poslužiti.Umak od rajčice poslužite uz kuhane špagete i naribani parmezan.