
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Špageta Špageti | ||
3 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
8 kom kom | Sušenih rajčica Sušene rajčice | ||
1 žličice žličica | Ljute paprike Ljuta paprika | ||
tucane | |||
1 staklenke staklenka | Bosiljka Bosiljak | ||
svježeg | |||
Maslinova ulja Maslinovo ulje | |||
po želji | |||
1 kockice kockica | Maslaca Maslac | ||
Soli Sol | |||
po želji | |||
Papra Papar | |||
po želji |
Spaghetti Aglio-Oglio sa sušenim rajčicama i bosiljkom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
PRIPREMA:
Zakuhamo dobro posoljenu vodu.
Češnjak ogulimo i narežemo na tanke listiće. Sušene rajčice narežemo na tanke trakice, koje poškropimo sa par kapi maslinova ulja, da se mariniraju. Načupkamo 10-tak listića bosiljka, koje pred samo serviranje grubo nasjeckamo. Stapke bosiljka sitno nasjeckamo.
PAŠTA:
Špagete stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Promiješamo da se ne polijepe. U međuvremenu zagrijemo maslinovo ulje na srednjoj vatri, neka slobodno sloj od pola prsta ulja bude u dubljoj tavi. Dodamo listiće češnjaka i lagano popaprimo. Kada češnjak počne dobijati zlatno-žućkastu boju, dodamo sušene rajčice i tucanu papriku. Provrtimo po tavi minutu, maknemo sa vatre i dodamo sitno rezane stapke bosiljka.
Špageti se kuhaju oko 8 minuta, ovismo o uputsvima na pakiranju. Kada su kuhani, špagete hvataljkom za paštu vadimo iz vode i dodajemo ih začinjenom ulju u tavi. Tavu vraćamo na srednju vatru, a paštu podlijemo sa 2 dl vode od kuhanja. Promiješamo i dodamo kockicu maslaca i par kapi maslinova ulja, da umak emulzira i polijepi se po špagetima. Dodamo još vode od kuhanja ako nam pašta djelije suho. Maknemo sa vatre i odmah paštu preselimo na tanjure, da se ne posuši. Poškropimo sa par kapi maslinova ulja i posipamo grubo sjeckanim bosiljkom.