Više za vas!
Spaghetti Aglio-Oglio sa sušenim rajčicama i bosiljkom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Špageta Špageti
3 režnja režanj Češnjaka Češnjak
8 kom kom Sušenih rajčica Sušene rajčice
1 žličice žličica Ljute paprike Ljuta paprika
(tucane)
1 staklenke staklenka Bosiljka Bosiljak
(svježeg)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
1 kockice kockica Maslaca Maslac
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Spaghetti Aglio-Oglio sa sušenim rajčicama i bosiljkom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(34)

Priprema

PRIPREMA:

Zakuhamo dobro posoljenu vodu.

Češnjak ogulimo i narežemo na tanke listiće. Sušene rajčice narežemo na tanke trakice, koje poškropimo sa par kapi maslinova ulja, da se mariniraju. Načupkamo 10-tak listića bosiljka, koje pred samo serviranje grubo nasjeckamo. Stapke bosiljka sitno nasjeckamo.

PAŠTA:

Špagete stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Promiješamo da se ne polijepe. U međuvremenu zagrijemo maslinovo ulje na srednjoj vatri, neka slobodno sloj od pola prsta ulja bude u dubljoj tavi. Dodamo listiće češnjaka i lagano popaprimo. Kada češnjak počne dobijati zlatno-žućkastu boju, dodamo sušene rajčice i tucanu papriku. Provrtimo po tavi minutu, maknemo sa vatre i dodamo sitno rezane stapke bosiljka.

Špageti se kuhaju oko 8 minuta, ovismo o uputsvima na pakiranju. Kada su kuhani, špagete hvataljkom za paštu vadimo iz vode i dodajemo ih začinjenom ulju u tavi. Tavu vraćamo na srednju vatru, a paštu podlijemo sa 2 dl vode od kuhanja. Promiješamo i dodamo kockicu maslaca i par kapi maslinova ulja, da umak emulzira i polijepi se po špagetima. Dodamo još vode od kuhanja ako nam pašta djelije suho. Maknemo sa vatre i odmah paštu preselimo na tanjure, da se ne posuši. Poškropimo sa par kapi maslinova ulja i posipamo grubo sjeckanim bosiljkom.