Špecle u umaku od gljiva i curryja

Špecle u umaku od gljiva i curryja image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 500   g gljive
    • 3   žlice maslaca
    • 1   žličica curry
    • 1   kom luk
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 200   ml povrtnoga temeljaca
    • 100   g vrhnja za kuhanje
    • 4   - 6   stručka bosiljka
    • 750   g špecla

Priprema

    Priprema:

    Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Zapecite ih 2 minute na vrućem maslacu. U međuvremenu ogulite luk i izrežite ga na kockice. Pospite prahom od curryja, začinite solju i paprom te malo zapržite. Zalijte povrtnim temeljcem, dodajte vrhnje i kuhajte 3-4 minute na laganoj vatri.

    U međuvremenu stavite špecle u ključalu slanu vodu da se kuhaju cca 1 minutu. Izlijte vodu, ocijedite špecle te ih umiješajte u umak. Dodajte listić bosiljka kao dekoraciju.