
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Gljive Gljiva | ||
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
1 žličice žličica | Curryija Curry | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
200 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
100 g g | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
4 - 6 stručka stručak | Bosiljka Bosiljak | ||
750 g g | Špecla Špecli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listŠpecle u umaku od gljiva i curryja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Zapecite ih 2 minute na vrućem maslacu. U međuvremenu ogulite luk i izrežite ga na kockice. Pospite prahom od curryja, začinite solju i paprom te malo zapržite. Zalijte povrtnim temeljcem, dodajte vrhnje i kuhajte 3-4 minute na laganoj vatri.
U međuvremenu stavite špecle u ključalu slanu vodu da se kuhaju cca 1 minutu. Izlijte vodu, ocijedite špecle te ih umiješajte u umak. Dodajte listić bosiljka kao dekoraciju.