Priprema:
Špecle u umaku od gljiva i curryja
Sastojci
4
porcije
-
- 500 g gljive
- 3 žlice maslaca
- 1 žličica curry
- 1 kom luk
- papra po želji
- soli po želji
- 200 ml povrtnoga temeljaca
- 100 g vrhnja za kuhanje
- 4 - 6 stručka bosiljka
- 750 g špecla
Priprema
Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Zapecite ih 2 minute na vrućem maslacu. U međuvremenu ogulite luk i izrežite ga na kockice. Pospite prahom od curryja, začinite solju i paprom te malo zapržite. Zalijte povrtnim temeljcem, dodajte vrhnje i kuhajte 3-4 minute na laganoj vatri.
U međuvremenu stavite špecle u ključalu slanu vodu da se kuhaju cca 1 minutu. Izlijte vodu, ocijedite špecle te ih umiješajte u umak. Dodajte listić bosiljka kao dekoraciju.