Štange kruha sa začinskim biljem

Štange kruha sa začinskim biljem image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

4 kruha
    • 3   grančice ružmarina
    • 0,5   kocke kvasca
    • 1   lonac peršin
    • 800   g brašna
    •   soli po želji
    • 1   prstohvat šećer
    • 1   žličica mažuran
    • 2   žlice maslinova ulja

Priprema

    Priprema:

    Kvasac rastopiti u 450 ml mlake vode i ostaviti pokriveno 15 minuta da se diže. S 2 grančice ružmarina otkinuti iglice, otkinuti listiće peršina i sve nasjeckati.

    Rastopljeni kvasac umiješati u brašno, dodati 1 žličicu soli, šećer i maslinovo ulje pa umijesiti glatko tijesto. Na kraju umijesiti sjeckano začinsko bilje i mažuran. Tijesto ostaviti pokriveno na toplom mjestu 2-3 sata da se digne.

    Na malo brašna tijesto podijeliti na 4 porcije i oblikovati 4 štange. Staviti na lim obložen papirom za pečenje te ostaviti pokriveno još 30 minuta da se ponovo digne.

    Otkinuti preostale iglice ružmarina. Kruh premazati kistom umočenim u vodu, posuti solju i ružmarinom te peći 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ostaviti da se ohladi.

Oznake