Više za vas!
Štange kruha sa začinskim biljem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
0,5 kocke kocka Kvasca Kvasac
1 lonca lonac Peršina Peršin
800 g g Brašna Brašno
Soli Sol
(po želji)
1 prstohvata prstohvat Šećera Šećer
1 žličice žličica Mažurana Mažuran
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje

Štange kruha sa začinskim biljem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(3)

Priprema

Priprema:

Kvasac rastopiti u 450 ml mlake vode i ostaviti pokriveno 15 minuta da se diže. S 2 grančice ružmarina otkinuti iglice, otkinuti listiće peršina i sve nasjeckati.

Rastopljeni kvasac umiješati u brašno, dodati 1 žličicu soli, šećer i maslinovo ulje pa umijesiti glatko tijesto. Na kraju umijesiti sjeckano začinsko bilje i mažuran. Tijesto ostaviti pokriveno na toplom mjestu 2-3 sata da se digne.

Na malo brašna tijesto podijeliti na 4 porcije i oblikovati 4 štange. Staviti na lim obložen papirom za pečenje te ostaviti pokriveno još 30 minuta da se ponovo digne.

Otkinuti preostale iglice ružmarina. Kruh premazati kistom umočenim u vodu, posuti solju i ružmarinom te peći 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ostaviti da se ohladi.