
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | |
0,5 kocke kocka | Kvasca Kvasac | |
1 lonca lonac | Peršina Peršin | |
800 g g | Brašna Brašno | |
Soli
Sol (po želji) | ||
1 prstohvata prstohvat | Šećera Šećer | |
1 žličice žličica | Mažurana Mažuran | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠtange kruha sa začinskim biljem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kvasac rastopiti u 450 ml mlake vode i ostaviti pokriveno 15 minuta da se diže. S 2 grančice ružmarina otkinuti iglice, otkinuti listiće peršina i sve nasjeckati.
Rastopljeni kvasac umiješati u brašno, dodati 1 žličicu soli, šećer i maslinovo ulje pa umijesiti glatko tijesto. Na kraju umijesiti sjeckano začinsko bilje i mažuran. Tijesto ostaviti pokriveno na toplom mjestu 2-3 sata da se digne.
Na malo brašna tijesto podijeliti na 4 porcije i oblikovati 4 štange. Staviti na lim obložen papirom za pečenje te ostaviti pokriveno još 30 minuta da se ponovo digne.
Otkinuti preostale iglice ružmarina. Kruh premazati kistom umočenim u vodu, posuti solju i ružmarinom te peći 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ostaviti da se ohladi.