
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
0,5 kocke kocka | Kvasca Kvasac | ||
1 lonca lonac | Peršina Peršin | ||
800 g g | Brašna Brašno | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 prstohvata prstohvat | Šećera Šećer | ||
1 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listŠtange kruha sa začinskim biljem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kvasac rastopiti u 450 ml mlake vode i ostaviti pokriveno 15 minuta da se diže. S 2 grančice ružmarina otkinuti iglice, otkinuti listiće peršina i sve nasjeckati.
Rastopljeni kvasac umiješati u brašno, dodati 1 žličicu soli, šećer i maslinovo ulje pa umijesiti glatko tijesto. Na kraju umijesiti sjeckano začinsko bilje i mažuran. Tijesto ostaviti pokriveno na toplom mjestu 2-3 sata da se digne.
Na malo brašna tijesto podijeliti na 4 porcije i oblikovati 4 štange. Staviti na lim obložen papirom za pečenje te ostaviti pokriveno još 30 minuta da se ponovo digne.
Otkinuti preostale iglice ružmarina. Kruh premazati kistom umočenim u vodu, posuti solju i ružmarinom te peći 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ostaviti da se ohladi.