Više za vas!
Stroganoff od muflona

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 glavice glavica Ljubičasti luk Ljubičasti luk
1 žličice žličica Mljevene paprike Mljevena paprika
1 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
250 g g Meso muflona Meso muflona
2 kom kom Kiseli krastavac Kiseli krastavac
150 g g Gljive Gljiva
2 lista list Lovorova lista Lovorov list
1 žličice žličica Senfa Senf
Soli Sol
(po želji)
Ružmarina Ružmarin
(po želji)
Timijan Timijan
(po želji)
Brašna Brašno
(po potrebi)
200 g g Riže Riža
Papra Papar
(po želji)
1 glavice glavica Ljubičasti luk Ljubičasti luk
100 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
50 g g Maslaca Maslac
50 g g Parmezana Parmezan
Mesnog temeljaca Mesni temeljac
(po želji)
Šarenih paprika Šarena paprika
(po želji)

Stroganoff od muflona

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(7)

Priprema

Priprema:

Meso narezati na rezance i uvaljati ga u brašno. Svo povrće narezati na rezance. Tavu zagrijati i dodati ulje, kad se ulje jako zagrije dodati meso i popržiti sa svih strana. Dodati narezani luk i dobro popržiti. Kad luk omekša, dodati mljevenu i svježu papriku, dodati senf i gljive pa pustiti da povrće i gljive puste sokove. Lagano podliti temeljcem. Začiniti paprom i posoliti, pustiti da se lagano kuha oko sat vremena (ili dok meso ne omekša). Dodati sitno sjeckano začinsko bilje i poslužiti uz rižoto.

Priprema rižota:

Na zagrijanome maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i timijan. Kad luk postane staklenast, dodati rižu i lagano je zagrijati pa podliti bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi. Nakon toga, dodati temeljac i lagano kuhati oko 25 minuta uz stalno miješanje, kako bi se škrob iz riže oslobodio i rižotu dao kremastu teksturu. Začiniti solju i drobljenim paprom. Kad je zrno riže al dente, maknuti rižoto s vatre. Umiješati maslac i parmezan, dobro promiješati i dodati još malo sjeckanog svježeg timijana. Poslužiti odmah uz Stroganov.