
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 glavice glavica | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
1 žličice žličica | Mljevene paprike Mljevena paprika | ||
1 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | ||
250 g g | Meso muflona Meso muflona | ||
2 kom kom | Kiseli krastavac Kiseli krastavac | ||
150 g g | Gljive Gljiva | ||
2 lista list | Lovorova lista Lovorov list | ||
1 žličice žličica | Senfa Senf | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Ružmarina
Ružmarin (po želji) | |||
Timijan
Timijan (po želji) | |||
Brašna
Brašno (po potrebi) | |||
200 g g | Riže Riža | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 glavice glavica | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
100 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | ||
50 g g | Maslaca Maslac | ||
50 g g | Parmezana Parmezan | ||
Mesnog temeljaca
Mesni temeljac (po želji) | |||
Šarenih paprika
Šarena paprika (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listStroganoff od muflona
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso narezati na rezance i uvaljati ga u brašno. Svo povrće narezati na rezance. Tavu zagrijati i dodati ulje, kad se ulje jako zagrije dodati meso i popržiti sa svih strana. Dodati narezani luk i dobro popržiti. Kad luk omekša, dodati mljevenu i svježu papriku, dodati senf i gljive pa pustiti da povrće i gljive puste sokove. Lagano podliti temeljcem. Začiniti paprom i posoliti, pustiti da se lagano kuha oko sat vremena (ili dok meso ne omekša). Dodati sitno sjeckano začinsko bilje i poslužiti uz rižoto.
Priprema rižota:
Na zagrijanome maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i timijan. Kad luk postane staklenast, dodati rižu i lagano je zagrijati pa podliti bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi. Nakon toga, dodati temeljac i lagano kuhati oko 25 minuta uz stalno miješanje, kako bi se škrob iz riže oslobodio i rižotu dao kremastu teksturu. Začiniti solju i drobljenim paprom. Kad je zrno riže al dente, maknuti rižoto s vatre. Umiješati maslac i parmezan, dobro promiješati i dodati još malo sjeckanog svježeg timijana. Poslužiti odmah uz Stroganov.