Priprema:
Stroganoff od muflona
Sastojci
-
- 1 glavica ljubičasti luk
- 1 žličica mljevena paprika
- 1 kom crvena paprika
- 250 g meso muflona
- 2 kom kiseli krastavac
- 150 g gljive
- 2 lista lovorova lista
- 1 žličica senf
- soli po želji
- ružmarina po želji
- timijan po želji
- brašna po potrebi
- 200 g riže
- papra po želji
- 1 glavica ljubičasti luk
- 100 ml bijelo vino
- 50 g maslaca
- 50 g parmezana
- mesnog temeljaca po želji
- šarenih paprika po želji
Priprema
Meso narezati na rezance i uvaljati ga u brašno. Svo povrće narezati na rezance. Tavu zagrijati i dodati ulje, kad se ulje jako zagrije dodati meso i popržiti sa svih strana. Dodati narezani luk i dobro popržiti. Kad luk omekša, dodati mljevenu i svježu papriku, dodati senf i gljive pa pustiti da povrće i gljive puste sokove. Lagano podliti temeljcem. Začiniti paprom i posoliti, pustiti da se lagano kuha oko sat vremena (ili dok meso ne omekša). Dodati sitno sjeckano začinsko bilje i poslužiti uz rižoto.
Priprema rižota:
Na zagrijanome maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i timijan. Kad luk postane staklenast, dodati rižu i lagano je zagrijati pa podliti bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi. Nakon toga, dodati temeljac i lagano kuhati oko 25 minuta uz stalno miješanje, kako bi se škrob iz riže oslobodio i rižotu dao kremastu teksturu. Začiniti solju i drobljenim paprom. Kad je zrno riže al dente, maknuti rižoto s vatre. Umiješati maslac i parmezan, dobro promiješati i dodati još malo sjeckanog svježeg timijana. Poslužiti odmah uz Stroganov.