Stroganoff od muflona

Stroganoff od muflona image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   glavica ljubičasti luk
    • 1   žličica mljevena paprika
    • 1   kom crvena paprika
    • 250   g meso muflona
    • 2   kom kiseli krastavac
    • 150   g gljive
    • 2   lista lovorova lista
    • 1   žličica senf
    •   soli po želji
    •   ružmarina po želji
    •   timijan po želji
    •   brašna po potrebi
    • 200   g riže
    •   papra po želji
    • 1   glavica ljubičasti luk
    • 100   ml bijelo vino
    • 50   g maslaca
    • 50   g parmezana
    •   mesnog temeljaca po želji
    •   šarenih paprika po želji

Priprema

    Priprema:

    Meso narezati na rezance i uvaljati ga u brašno. Svo povrće narezati na rezance. Tavu zagrijati i dodati ulje, kad se ulje jako zagrije dodati meso i popržiti sa svih strana. Dodati narezani luk i dobro popržiti. Kad luk omekša, dodati mljevenu i svježu papriku, dodati senf i gljive pa pustiti da povrće i gljive puste sokove. Lagano podliti temeljcem. Začiniti paprom i posoliti, pustiti da se lagano kuha oko sat vremena (ili dok meso ne omekša). Dodati sitno sjeckano začinsko bilje i poslužiti uz rižoto.

    Priprema rižota:

    Na zagrijanome maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i timijan. Kad luk postane staklenast, dodati rižu i lagano je zagrijati pa podliti bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi. Nakon toga, dodati temeljac i lagano kuhati oko 25 minuta uz stalno miješanje, kako bi se škrob iz riže oslobodio i rižotu dao kremastu teksturu. Začiniti solju i drobljenim paprom. Kad je zrno riže al dente, maknuti rižoto s vatre. Umiješati maslac i parmezan, dobro promiješati i dodati još malo sjeckanog svježeg timijana. Poslužiti odmah uz Stroganov.