
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 glavice glavica | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
1 žličice žličica | Mljevene paprike Mljevena paprika | ||
1 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | ||
250 g g | Meso muflona Meso muflona | ||
2 kom kom | Kiseli krastavac Kiseli krastavac | ||
150 g g | Gljive Gljiva | ||
2 lista list | Lovorova lista Lovorov list | ||
1 žličice žličica | Senfa Senf | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Ružmarina
Ružmarin (po želji) | |||
Timijan
Timijan (po želji) | |||
Brašna
Brašno (po potrebi) | |||
200 g g | Riže Riža | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
100 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | ||
50 g g | Maslaca Maslac | ||
50 g g | Parmezana Parmezan | ||
Mesnog temeljaca
Mesni temeljac (po želji) | |||
Šarenih paprika
Šarena paprika (po želji) |
Stroganoff od muflona
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso narezati na rezance i uvaljati ga u brašno. Svo povrće narezati na rezance. Tavu zagrijati i dodati ulje, kad se ulje jako zagrije dodati meso i popržiti sa svih strana. Dodati narezani luk i dobro popržiti. Kad luk omekša, dodati mljevenu i svježu papriku, dodati senf i gljive pa pustiti da povrće i gljive puste sokove. Lagano podliti temeljcem. Začiniti paprom i posoliti, pustiti da se lagano kuha oko sat vremena (ili dok meso ne omekša). Dodati sitno sjeckano začinsko bilje i poslužiti uz rižoto.
Priprema rižota:
Na zagrijanome maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i timijan. Kad luk postane staklenast, dodati rižu i lagano je zagrijati pa podliti bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi. Nakon toga, dodati temeljac i lagano kuhati oko 25 minuta uz stalno miješanje, kako bi se škrob iz riže oslobodio i rižotu dao kremastu teksturu. Začiniti solju i drobljenim paprom. Kad je zrno riže al dente, maknuti rižoto s vatre. Umiješati maslac i parmezan, dobro promiješati i dodati još malo sjeckanog svježeg timijana. Poslužiti odmah uz Stroganov.