Više za vas!
Suvlaki s tzatziki salatom i grilanom lepinjom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Svinjska buta Svinjski but
1,5 kom kom Limuna Limun
1 prstohvata prstohvat Origana Origano
(suhog)
2 kom kom Krastavca Krastavac
(manja)
200 g g Grčka jogurta Grčki jogurt
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
2 grančice grančica Mente Menta
(svježe)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
2 kom kom Lepinje Lepinja
Chili umak Chili umak
(nekoliko kapi)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Suvlaki s tzatziki salatom i grilanom lepinjom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(10)

Priprema

Svinjski odrezak narežemo na više komada debljine oko 3 cm, da izgledaju više kao trakice, ne kocke. Nabodemo ih na štapiće za ražnjiće, gusto jedne do drugih, po dužini. Limun iscijedimo u sok. Krastavac ogulimo i prepolovimo. Žlicom potegnemo po sredini krastavca, da maknemo sjemenke. Meso krastavca naribamo grubim ribežom i iscijedimo od viška tekućine kroz prste. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Mentu natrgamo na listiće, koje grubo nasjeckamo. Lepinje narežemo na četvrtine.

Tzatziki:
Jogurt stavimo u posudu. Dodamo sok od pola limuna, iscijeđene krastavce i sjeckanu mentu. Lagano posolimo i popaprimo, dodamo nekoliko kapi čili umaka i poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja. Promiješamo.

Suvlaki:
0,05 l maslinova ulja pomiješamo s limunovim sokom, prstohvatom suhog origana i sjeckanim češnjakom. Popaprimo i u marinadu uvaljamo ražnjiće. Neka odstoje barem pola sata u marinadi prije grilanja. Ražnjiće prije grilanja lagano posolimo. U vruću gril tavu stavimo ražnjiće, grilamo ih oko 5 minuta na jednoj i 3-4 minute na drugoj strani, da poprime gril šare.

Lepinje:
Prerezane lepinje sa svih strana tostiramo u suhoj gril tavi na jakoj vatri. Pazimo da ne izgore, već da poprime smećkaste gril šare na prorezima.