Svinjski odrezak narežemo na više komada debljine oko 3 cm, da izgledaju više kao trakice, ne kocke. Nabodemo ih na štapiće za ražnjiće, gusto jedne do drugih, po dužini. Limun iscijedimo u sok. Krastavac ogulimo i prepolovimo. Žlicom potegnemo po sredini krastavca, da maknemo sjemenke. Meso krastavca naribamo grubim ribežom i iscijedimo od viška tekućine kroz prste. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Mentu natrgamo na listiće, koje grubo nasjeckamo. Lepinje narežemo na četvrtine.
Tzatziki: Jogurt stavimo u posudu. Dodamo sok od pola limuna, iscijeđene krastavce i sjeckanu mentu. Lagano posolimo i popaprimo, dodamo nekoliko kapi čili umaka i poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja. Promiješamo.
Suvlaki: 0,05 l maslinova ulja pomiješamo s limunovim sokom, prstohvatom suhog origana i sjeckanim češnjakom. Popaprimo i u marinadu uvaljamo ražnjiće. Neka odstoje barem pola sata u marinadi prije grilanja. Ražnjiće prije grilanja lagano posolimo. U vruću gril tavu stavimo ražnjiće, grilamo ih oko 5 minuta na jednoj i 3-4 minute na drugoj strani, da poprime gril šare.
Lepinje: Prerezane lepinje sa svih strana tostiramo u suhoj gril tavi na jakoj vatri. Pazimo da ne izgore, već da poprime smećkaste gril šare na prorezima.