
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Svinjska buta Svinjski but | |
1,5 kom kom | Limuna Limun | |
1 prstohvata prstohvat | Origana
Origano (suhog) | |
2 kom kom | Krastavca
Krastavac (manja) | |
200 g g | Grčka jogurta Grčki jogurt | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
2 grančice grančica | Mente
Menta (svježe) | |
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | ||
2 kom kom | Lepinje Lepinja | |
Chili umak
Chili umak (nekoliko kapi) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSuvlaki s tzatziki salatom i grilanom lepinjom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Svinjski odrezak narežemo na više komada debljine oko 3 cm, da izgledaju više kao trakice, ne kocke. Nabodemo ih na štapiće za ražnjiće, gusto jedne do drugih, po dužini. Limun iscijedimo u sok. Krastavac ogulimo i prepolovimo. Žlicom potegnemo po sredini krastavca, da maknemo sjemenke. Meso krastavca naribamo grubim ribežom i iscijedimo od viška tekućine kroz prste. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Mentu natrgamo na listiće, koje grubo nasjeckamo. Lepinje narežemo na četvrtine.
Tzatziki:
Jogurt stavimo u posudu. Dodamo sok od pola limuna, iscijeđene krastavce i sjeckanu mentu. Lagano posolimo i popaprimo, dodamo nekoliko kapi čili umaka i poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja. Promiješamo.
Suvlaki:
0,05 l maslinova ulja pomiješamo s limunovim sokom, prstohvatom suhog origana i sjeckanim češnjakom. Popaprimo i u marinadu uvaljamo ražnjiće. Neka odstoje barem pola sata u marinadi prije grilanja. Ražnjiće prije grilanja lagano posolimo. U vruću gril tavu stavimo ražnjiće, grilamo ih oko 5 minuta na jednoj i 3-4 minute na drugoj strani, da poprime gril šare.
Lepinje:
Prerezane lepinje sa svih strana tostiramo u suhoj gril tavi na jakoj vatri. Pazimo da ne izgore, već da poprime smećkaste gril šare na prorezima.