
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
180 g g | Svinjska buta Svinjski but | |
25 g g | Papra u zrnu Papar u zrnu | |
50 g g | Feta sira
Feta sir (feta ili sl.) | |
Soli
Sol (po želji) | ||
250 g g | Paprike Paprika | |
100 g g | Tikvice Tikvica | |
0,03 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
0,01 L L | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 kom kom | Limuna Limun | |
1 kom kom | Lepinje Lepinja | |
50 g g | Maslaca Maslac | |
20 g g | Peršina Peršin | |
20 g g | Senfa Senf | |
20 g g | Krušnih mrvica Krušne mrvice |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSvinjski but u korici od papra, pečena paprika sa slanim sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Vrijeme pripreme: 45 min
Papriku i tikvice narezimo na ploške. Začinimo maslinovim uljem i limunom. Stavimo u pleh za pečenje s natrganim slanim sirom. Stavimo peći na 180 stupnjeva 25 minuta. Svinjski but obradimo i začinimo solju. Papar u zrnu ubacimo u blender s krušnim mrvicama i peršinom. Sve sameljemo u prah. But zapečemo sa svih strana na vreloj tavi, premažemo senfom i uvaljamo u smjesu od papra i mrvica. Stavimo peći na 180 stupnjeva 20 minuta. Nakon 20 minuta izvadimo but i serviramo ga narezanog uz pečene paprike, tikvice i sir. Lepinju stavimo u mast od buta i lagano ugrijemo. Izrežemo na 4 jednaka dijela i poslužimo uz but.