Priprema:
Svinjski but u korici od papra, pečena paprika sa slanim sirom
Sastojci
1
porcija
-
- 180 g svinjska buta
- 25 g papra u zrnu
- 50 g feta sira feta ili sl.
- soli po želji
- 250 g paprike
- 100 g tikvice
- 0,03 l suncokretova ulja
- 0,01 l maslinova ulja
- 1 kom limun
- 1 kom lepinja
- 50 g maslaca
- 20 g peršina
- 20 g senfa
- 20 g krušnih mrvica
Priprema
Vrijeme pripreme: 45 min
Papriku i tikvice narezimo na ploške. Začinimo maslinovim uljem i limunom. Stavimo u pleh za pečenje s natrganim slanim sirom. Stavimo peći na 180 stupnjeva 25 minuta. Svinjski but obradimo i začinimo solju. Papar u zrnu ubacimo u blender s krušnim mrvicama i peršinom. Sve sameljemo u prah. But zapečemo sa svih strana na vreloj tavi, premažemo senfom i uvaljamo u smjesu od papra i mrvica. Stavimo peći na 180 stupnjeva 20 minuta. Nakon 20 minuta izvadimo but i serviramo ga narezanog uz pečene paprike, tikvice i sir. Lepinju stavimo u mast od buta i lagano ugrijemo. Izrežemo na 4 jednaka dijela i poslužimo uz but.