Više za vas!
Svinjski but u korici od papra, pečena paprika sa slanim sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

180 g g Svinjska buta Svinjski but
25 g g Papra u zrnu Papar u zrnu
50 g g Feta sira Feta sir
(feta ili sl.)
Soli Sol
(po želji)
250 g g Paprike Paprika
100 g g Tikvice Tikvica
0,03 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
0,01 L L Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 kom kom Limuna Limun
1 kom kom Lepinje Lepinja
50 g g Maslaca Maslac
20 g g Peršina Peršin
20 g g Senfa Senf
20 g g Krušnih mrvica Krušne mrvice

Svinjski but u korici od papra, pečena paprika sa slanim sirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(4)

Priprema

Priprema:

Vrijeme pripreme: 45 min

Papriku i tikvice narezimo na ploške. Začinimo maslinovim uljem i limunom. Stavimo u pleh za pečenje s natrganim slanim sirom. Stavimo peći na 180 stupnjeva 25 minuta. Svinjski but obradimo i začinimo solju. Papar u zrnu ubacimo u blender s krušnim mrvicama i peršinom. Sve sameljemo u prah. But zapečemo sa svih strana na vreloj tavi, premažemo senfom i uvaljamo u smjesu od papra i mrvica. Stavimo peći na 180 stupnjeva 20 minuta. Nakon 20 minuta izvadimo but i serviramo ga narezanog uz pečene paprike, tikvice i sir. Lepinju stavimo u mast od buta i lagano ugrijemo. Izrežemo na 4 jednaka dijela i poslužimo uz but.