Svinjski file u mediteranskom bilju s glaziranom mrkvom i bademima

Svinjski file u mediteranskom bilju s glaziranom mrkvom i bademima image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 porcije
    • 2   kom svinjska kotleta
    •   ružmarina po želji
    • 4   kom mrkve
    •   timijan po želji
    •   kadulje po želji
    • 1   žlica senf ljuti
    • 1   kockica maslac
    • 1   žlica šećer
    • 50   g badema blanširani

Priprema

    Lungić očistimo od žilica i prepolovimo. Posolimo, popaprimo i sa svih strana zapečemo u tavi. Zapečeno meso premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano začinsko bilje. Dovršimo u pećnici zagrijanoj na 200 °C 6 do 7 minuta.

    Mrkvu ogulimo i narežemo na ploške, stavimo u lonac i dodamo žlicu šećera, kockicu maslaca, soli i malo vode. Glaziramo dok ne ispari sva tekućina.

    Bademe nasjeckamo i tostiramo na suhoj tavite ih pospemo preko glazirane mrkve.

    Poslužimo uz lisnatuzelenu salatu.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Pošip Vrhunsko bijelo vino 2017