Više za vas!
Svinjski file u mediteranskom bilju s glaziranom mrkvom i bademima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Svinjska kotleta Svinjski kotlet
Ružmarina Ružmarin
(po želji)
4 kom kom Mrkve Mrkva
Timijan Timijan
(po želji)
Kadulje Kadulja
(po želji)
1 žlice žlica Senfa Senf
(ljuti)
1 kockice kockica Maslaca Maslac
1 žlice žlica Šećera Šećer
50 g g Badema Badem
(blanširani)

Svinjski file u mediteranskom bilju s glaziranom mrkvom i bademima

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Lungić očistimo od žilica i prepolovimo. Posolimo, popaprimo i sa svih strana zapečemo u tavi. Zapečeno meso premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano začinsko bilje. Dovršimo u pećnici zagrijanoj na 200 °C 6 do 7 minuta.

Mrkvu ogulimo i narežemo na ploške, stavimo u lonac i dodamo žlicu šećera, kockicu maslaca, soli i malo vode. Glaziramo dok ne ispari sva tekućina.

Bademe nasjeckamo i tostiramo na suhoj tavite ih pospemo preko glazirane mrkve.

Poslužimo uz lisnatuzelenu salatu.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Pošip Vrhunsko bijelo vino 2017