Lungić očistimo od žilica i prepolovimo. Posolimo, popaprimo i sa svih strana zapečemo u tavi. Zapečeno meso premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano začinsko bilje. Dovršimo u pećnici zagrijanoj na 200 °C 6 do 7 minuta.
Svinjski file u mediteranskom bilju s glaziranom mrkvom i bademima
Sastojci
4
porcije
-
- 2 kom svinjska kotleta
- ružmarina po želji
- 4 kom mrkve
- timijan po želji
- kadulje po želji
- 1 žlica senf ljuti
- 1 kockica maslac
- 1 žlica šećer
- 50 g badema blanširani
Priprema
Mrkvu ogulimo i narežemo na ploške, stavimo u lonac i dodamo žlicu šećera, kockicu maslaca, soli i malo vode. Glaziramo dok ne ispari sva tekućina.
Bademe nasjeckamo i tostiramo na suhoj tavite ih pospemo preko glazirane mrkve.
Poslužimo uz lisnatuzelenu salatu.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Pošip Vrhunsko bijelo vino 2017