
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | |
Ružmarina
Ružmarin (po želji) | ||
4 kom kom | Mrkve Mrkva | |
Timijan
Timijan (po želji) | ||
Kadulje
Kadulja (po želji) | ||
1 žlice žlica | Senfa
Senf (ljuti) | |
1 kockice kockica | Maslaca Maslac | |
1 žlice žlica | Šećera Šećer | |
50 g g | Badema
Badem (blanširani) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSvinjski file u mediteranskom bilju s glaziranom mrkvom i bademima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Lungić očistimo od žilica i prepolovimo. Posolimo, popaprimo i sa svih strana zapečemo u tavi. Zapečeno meso premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano začinsko bilje. Dovršimo u pećnici zagrijanoj na 200 °C 6 do 7 minuta.
Mrkvu ogulimo i narežemo na ploške, stavimo u lonac i dodamo žlicu šećera, kockicu maslaca, soli i malo vode. Glaziramo dok ne ispari sva tekućina.
Bademe nasjeckamo i tostiramo na suhoj tavite ih pospemo preko glazirane mrkve.
Poslužimo uz lisnatuzelenu salatu.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Pošip Vrhunsko bijelo vino 2017