
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
2 žlice žlica | Javorov sirup Javorov sirup | |
0,5 žličice žličica | Klinčića Klinčić | |
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
300 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
300 g g | Mrkve Mrkva | |
300 g g | Krumpira Krumpir | |
100 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Peršina
Peršin (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSvinjski file Virginia
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Češnjak oguliti i usitniti (najbolje protisnuti u preši). Pomiješati ga s javorovim sirupom i klinčićem kako bi dobili marinadu za meso. Svinjski file marinirati najmanje 1 sat u hladnjaku.
Zagrijati ulje u tavi za pečenje ili na grill tavi pa marinirani file kratko prepržiti sa svih strana. Zatim ga začiniti solju i paprom po želji te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 °C (120 °C u pećnici s ventilatorom) cca 15 minuta kako bi se meso do kraja ispeklo.
U međuvremenu oguliti krumpir i mrkvu te narezati na duguljaste ploške. Zagrijati ulje u tavi te pržiti mrkvu i krumpir cca 5min. Zatim dodati povrtni temeljac i poklopljeno kuhati 15-ak minuta.
Izvaditi meso iz pećnice i prije rezanja kratko ostaviti da odmori. Poslužiti na podlozi od mrkve i krumpira te po želji ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.