Svinjski file Virginia

Svinjski file Virginia image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

2 osoba
    • 1   režanj češnjak
    • 2   žlice javorov sirup
    • 0,5   žličice klinčića
    •   suncokretova ulja
    • 300   g svinjska kotleta
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 300   g mrkve
    • 300   g krumpira
    • 100   ml povrtnoga temeljaca
    •   peršina po želji

Priprema

    Češnjak oguliti i usitniti (najbolje protisnuti u preši). Pomiješati ga s javorovim sirupom i klinčićem kako bi dobili marinadu za meso. Svinjski file marinirati najmanje 1 sat u hladnjaku.

    Zagrijati ulje u tavi za pečenje ili na grill tavi pa marinirani file kratko prepržiti sa svih strana. Zatim ga začiniti solju i paprom po želji te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 °C (120 °C u pećnici s ventilatorom) cca 15 minuta kako bi se meso do kraja ispeklo.

    U međuvremenu oguliti krumpir i mrkvu te narezati na duguljaste ploške. Zagrijati ulje u tavi te pržiti mrkvu i krumpir cca 5min. Zatim dodati povrtni temeljac i poklopljeno kuhati 15-ak minuta.

    Izvaditi meso iz pećnice i prije rezanja kratko ostaviti da odmori. Poslužiti na podlozi od mrkve i krumpira te po želji ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.