
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
2 žlice žlica | Javorov sirup Javorov sirup | ||
0,5 žličice žličica | Klinčića Klinčić | ||
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |||
300 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
300 g g | Mrkve Mrkva | ||
300 g g | Krumpira Krumpir | ||
100 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
Peršina
Peršin (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSvinjski file Virginia
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Češnjak oguliti i usitniti (najbolje protisnuti u preši). Pomiješati ga s javorovim sirupom i klinčićem kako bi dobili marinadu za meso. Svinjski file marinirati najmanje 1 sat u hladnjaku.
Zagrijati ulje u tavi za pečenje ili na grill tavi pa marinirani file kratko prepržiti sa svih strana. Zatim ga začiniti solju i paprom po želji te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 °C (120 °C u pećnici s ventilatorom) cca 15 minuta kako bi se meso do kraja ispeklo.
U međuvremenu oguliti krumpir i mrkvu te narezati na duguljaste ploške. Zagrijati ulje u tavi te pržiti mrkvu i krumpir cca 5min. Zatim dodati povrtni temeljac i poklopljeno kuhati 15-ak minuta.
Izvaditi meso iz pećnice i prije rezanja kratko ostaviti da odmori. Poslužiti na podlozi od mrkve i krumpira te po želji ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.