Više za vas!
Svinjski file Virginia

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
2 žlice žlica Javorov sirup Javorov sirup
0,5 žličice žličica Klinčića Klinčić
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
300 g g Svinjska kotleta Svinjski kotlet
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
300 g g Mrkve Mrkva
300 g g Krumpira Krumpir
100 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Peršina Peršin
(po želji)

Svinjski file Virginia

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(1)

Priprema

Češnjak oguliti i usitniti (najbolje protisnuti u preši). Pomiješati ga s javorovim sirupom i klinčićem kako bi dobili marinadu za meso. Svinjski file marinirati najmanje 1 sat u hladnjaku.

Zagrijati ulje u tavi za pečenje ili na grill tavi pa marinirani file kratko prepržiti sa svih strana. Zatim ga začiniti solju i paprom po želji te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 °C (120 °C u pećnici s ventilatorom) cca 15 minuta kako bi se meso do kraja ispeklo.

U međuvremenu oguliti krumpir i mrkvu te narezati na duguljaste ploške. Zagrijati ulje u tavi te pržiti mrkvu i krumpir cca 5min. Zatim dodati povrtni temeljac i poklopljeno kuhati 15-ak minuta.

Izvaditi meso iz pećnice i prije rezanja kratko ostaviti da odmori. Poslužiti na podlozi od mrkve i krumpira te po želji ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.