Svinjski vrat ili popularno vratina je najčešće korišten komad mesa za roštilj u unutrašnjoj Hrvatskoj. Kratko se peče, dobro prolazi uz razne marinade i što je najbitnije ostaje sočno.
Svinjski vrat s kremastom krumpir salatom by Uvijek gladna
Sastojci
3
osoba
-
Meso:
- 1 pakovanje svinjska vratina
- soli po želji
- papra po želji
- 1 list peršin
- češnjaka
- suncokretova ulja
-
Krumpir salata:
- 1 kg krumpir
- 1 glavica ljubičasti luk
- 1 list peršin
- soli po želji
- papra po želji
- suncokretova ulja
- jabučna octa ili kvasina
- kisela vrhnja
Priprema
Priprema mesa:Meso marinirajte večer ranije ili nekoliko sati ranije. Prije pečenja ostavite na sobnoj temperaturi. Pecite kratko sa svake strane.
Priprema krumpir salate:Krumpir skuhajte u kori, narežite na kocke ili ploške. Dodajte ostale sastojke i dobro ohladite.