Svinjski vrat s kremastom krumpir salatom by Uvijek gladna

Svinjski vrat s kremastom krumpir salatom by Uvijek gladna image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

3 osoba
  • Meso:

    • 1   pakovanje svinjska vratina
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   list peršin
    •   češnjaka
    •   suncokretova ulja
  • Krumpir salata:

    • 1   kg krumpir
    • 1   glavica ljubičasti luk
    • 1   list peršin
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   suncokretova ulja
    •   jabučna octa ili kvasina
    •   kisela vrhnja

Priprema

    Svinjski vrat ili popularno vratina je najčešće korišten komad mesa za roštilj u unutrašnjoj Hrvatskoj. Kratko se peče, dobro prolazi uz razne marinade i što je najbitnije ostaje sočno.

    Priprema mesa:Meso marinirajte večer ranije ili nekoliko sati ranije. Prije pečenja ostavite na sobnoj temperaturi. Pecite kratko sa svake strane.

    Priprema krumpir salate:Krumpir skuhajte u kori, narežite na kocke ili ploške. Dodajte ostale sastojke i dobro ohladite.