
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
600 g g | Pilećih prsa
Pileća prsa (filea) | ||
2 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
300 g g | Mrkve Mrkva | ||
300 g g | Tikvice Tikvica | ||
600 - 700 ml ml | Pilećih juha Pileća juha | ||
100 g g | Smokve
Smokva (mekanih) | ||
30 g g | Grožđica
Grožđice (potopljene u rumu) | ||
75 g g | Badema
Badem (blanširani) | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Limunovog soka
Limunov sok (po želji) | |||
Cimeta
Cimet (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Korijandera
Korijander (prstohvat) | |||
200 g g | Riže Riža |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTajine od piletine sa smokvama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso oprati, osušiti i narezati na kocke. Ispeći na vrućem maslacu sa svih strana, maknuti s vatre i ostaviti sa strane.
Luk oguliti i nasjeckati na kriške. Mrkvu i tikvice narezati na deblje kriške. Povrće i luk ispeći na masnoći od pečenja mesa.
Zakuhati 600 ml temeljca.
Smokve narezati na četvrtine pa ispržiti s mesom, bademima i grožđicama. Začiniti limunovim sokom, solju, paprom, cimetom i korijandrom. Lagano kuhajte 25 minuta. Po potrebi dolijte temeljca.
Rižu skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi, prema upustvu na pakiranju.
Tajine začinite i poslužite s rižom.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Sauvignon&Muškat