
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
600 g g | Pilećih prsa
Pileća prsa (filea) | |
2 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
300 g g | Mrkve Mrkva | |
300 g g | Tikvice Tikvica | |
600 - 700 ml ml | Pilećih juha Pileća juha | |
100 g g | Smokve
Smokva (mekanih) | |
30 g g | Grožđica
Grožđice (potopljene u rumu) | |
75 g g | Badema
Badem (blanširani) | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Limunovog soka
Limunov sok (po želji) | ||
Cimeta
Cimet (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Korijandera
Korijander (prstohvat) | ||
200 g g | Riže Riža |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTajine od piletine sa smokvama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Meso oprati, osušiti i narezati na kocke. Ispeći na vrućem maslacu sa svih strana, maknuti s vatre i ostaviti sa strane.
Luk oguliti i nasjeckati na kriške. Mrkvu i tikvice narezati na deblje kriške. Povrće i luk ispeći na masnoći od pečenja mesa.
Zakuhati 600 ml temeljca.
Smokve narezati na četvrtine pa ispržiti s mesom, bademima i grožđicama. Začiniti limunovim sokom, solju, paprom, cimetom i korijandrom. Lagano kuhajte 25 minuta. Po potrebi dolijte temeljca.
Rižu skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi, prema upustvu na pakiranju.
Tajine začinite i poslužite s rižom.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Sauvignon&Muškat