Tajine od piletine sa smokvama

Tajine od piletine sa smokvama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

4 osoba
    • 1   žlica maslac
    • 600   g pilećih prsa filea
    • 2   kom ljubičasti luk
    • 300   g mrkve
    • 300   g tikvice
    • 600   - 700   ml pilećih juha
    • 100   g smokve mekanih
    • 30   g grožđica potopljene u rumu
    • 75   g badema blanširani
    •   soli po želji
    •   limunovog soka po želji
    •   cimeta po želji
    •   papra po želji
    •   korijandera prstohvat
    • 200   g riže

Priprema

    Priprema:

    Meso oprati, osušiti i narezati na kocke. Ispeći na vrućem maslacu sa svih strana, maknuti s vatre i ostaviti sa strane.

    Luk oguliti i nasjeckati na kriške. Mrkvu i tikvice narezati na deblje kriške. Povrće i luk ispeći na masnoći od pečenja mesa.

    Zakuhati 600 ml temeljca.

    Smokve narezati na četvrtine pa ispržiti s mesom, bademima i grožđicama. Začiniti limunovim sokom, solju, paprom, cimetom i korijandrom. Lagano kuhajte 25 minuta. Po potrebi dolijte temeljca.

    Rižu skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi, prema upustvu na pakiranju.

    Tajine začinite i poslužite s rižom.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Sauvignon&Muškat