Talijanska salata od tjestenine s rukolom i sušenim rajčicama

Talijanska salata od tjestenine s rukolom i sušenim rajčicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 500   g tjestenine
    • 1   pakovanje rukola
    • 200   g cherry rajčice
    • 50   g parmezana
    •   balzamični ocat 1/3
    •   senfa po želji
    •   maslinova ulja 2/3
    • 1   češanj češnjak
    • 1   kom luk sitno sjeckani
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 100   g sušenih rajčica
    • 150   g masline
    •   chili u prahu po želji

Priprema

    Skuhajte tjesteninu al dente i pustite da se ohladi. Cherry rajčice, suhe rajčice i masline pomiješajte s kuhanom i ohlađenom tjesteninom.

    Napravite dressing od 2/3 maslinovog ulja, 1/3 aceta balsamica, senfa te sitno sjeckanog luka i češnjaka. Začinite solju ipaprom po ukusu i pomiješajte sa salatom. Dodati parmezan.

    Za ljubitelje ljutog, možete dodati mljeveni chilli u maslinovom ulju.Preporučujemo salatu hladiti u hladnjaku 2 do 3 sata.

    Netom prije posluživanja oprati rukolu i pomiješati sa salatom.

    Preporuka za vino uz jelo:Pinot Grigio delle Venezie DOP