
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Tjestenine Tjestenina | ||
1 pakovanja pakovanje | Rukole Rukola | ||
200 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica | ||
50 g g | Parmezana Parmezan | ||
Balzamični ocat
Balzamični ocat (1/3) | |||
Senfa
Senf (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (2/3) | |||
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Luka
Luk (sitno sjeckani) | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
100 g g | Sušenih rajčica Sušene rajčice | ||
150 g g | Masline Maslina | ||
Chili u prahu
Chili u prahu (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTalijanska salata od tjestenine s rukolom i sušenim rajčicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Skuhajte tjesteninu al dente i pustite da se ohladi. Cherry rajčice, suhe rajčice i masline pomiješajte s kuhanom i ohlađenom tjesteninom.
Napravite dressing od 2/3 maslinovog ulja, 1/3 aceta balsamica, senfa te sitno sjeckanog luka i češnjaka. Začinite solju ipaprom po ukusu i pomiješajte sa salatom. Dodati parmezan.
Za ljubitelje ljutog, možete dodati mljeveni chilli u maslinovom ulju.Preporučujemo salatu hladiti u hladnjaku 2 do 3 sata.
Netom prije posluživanja oprati rukolu i pomiješati sa salatom.
Preporuka za vino uz jelo:Pinot Grigio delle Venezie DOP