Skuhajte tjesteninu al dente i pustite da se ohladi. Cherry rajčice, suhe rajčice i masline pomiješajte s kuhanom i ohlađenom tjesteninom.
Talijanska salata od tjestenine s rukolom i sušenim rajčicama
Sastojci
4
porcije
-
- 500 g tjestenine
- 1 pakovanje rukola
- 200 g cherry rajčice
- 50 g parmezana
- balzamični ocat 1/3
- senfa po želji
- maslinova ulja 2/3
- 1 češanj češnjak
- 1 kom luk sitno sjeckani
- papra po želji
- soli po želji
- 100 g sušenih rajčica
- 150 g masline
- chili u prahu po želji
Priprema
Napravite dressing od 2/3 maslinovog ulja, 1/3 aceta balsamica, senfa te sitno sjeckanog luka i češnjaka. Začinite solju ipaprom po ukusu i pomiješajte sa salatom. Dodati parmezan.
Za ljubitelje ljutog, možete dodati mljeveni chilli u maslinovom ulju.Preporučujemo salatu hladiti u hladnjaku 2 do 3 sata.
Netom prije posluživanja oprati rukolu i pomiješati sa salatom.
Preporuka za vino uz jelo:Pinot Grigio delle Venezie DOP