Više za vas!
Talijanska salata od tjestenine s rukolom i sušenim rajčicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Tjestenine Tjestenina
1 pakovanja pakovanje Rukole Rukola
200 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
50 g g Parmezana Parmezan
Balzamični ocat Balzamični ocat
(1/3)
Senfa Senf
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(2/3)
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Luka Luk
(sitno sjeckani)
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
100 g g Sušenih rajčica Sušene rajčice
150 g g Masline Maslina
Chili u prahu Chili u prahu
(po želji)

Talijanska salata od tjestenine s rukolom i sušenim rajčicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(7)

Priprema

Skuhajte tjesteninu al dente i pustite da se ohladi. Cherry rajčice, suhe rajčice i masline pomiješajte s kuhanom i ohlađenom tjesteninom.

Napravite dressing od 2/3 maslinovog ulja, 1/3 aceta balsamica, senfa te sitno sjeckanog luka i češnjaka. Začinite solju ipaprom po ukusu i pomiješajte sa salatom. Dodati parmezan.

Za ljubitelje ljutog, možete dodati mljeveni chilli u maslinovom ulju.Preporučujemo salatu hladiti u hladnjaku 2 do 3 sata.

Netom prije posluživanja oprati rukolu i pomiješati sa salatom.

Preporuka za vino uz jelo:Pinot Grigio delle Venezie DOP