Više za vas!
Taliri od kruha s kremom od graška i šunkom s koricom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Graška Grašak
2 žlice žlica Maslaca Maslac
300 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Soli Sol
Papra Papar
1 žlice žlica Timijan Timijan
0,25 kom kom Limuna Limun
150 g g Šunke Šunka
6 režnja režanj Kruha Kruh
50 g g Jagode Jagoda
Timijan Timijan
(za ukrašavanje)

Taliri od kruha s kremom od graška i šunkom s koricom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Smrznuti grašak zapeći u vrućem maslacu oko 2 minute uz povremeno miješanje. Doliti 200 ml vrućeg temeljca, dodati sol, papar, timijan i limunovu koricu i ostaviti da se kuha 12-15 minuta, sve dok ne bude mekano. Po potrebi doliti još malo temeljca. Grašak ohladiti u tekućini, potom izraditi pire ili ga zdrobiti i pikantno začiniti.

Od kriški kruha pomoću čaše ili okruglog kalupa (promjera oko 7 cm) izrezati 12 krugova. Premazati kremom od graška. Ploške šunke ili pečenja podijeliti na tri dijela i preklopiti te staviti na kriške kruha. Ovojnicu jagode oprezno otvoriti i preklopiti prema natrag. Jagode oprati i osušiti. Jagodama i timijanom ukrasiti kriške kruha.

Preporuka za vino uz jelo:Taliri od kruha s kremom od graška i I šunkom s koricom