Taliri od kruha s kremom od graška i šunkom s koricom

Taliri od kruha s kremom od graška i šunkom s koricom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

12 porcije
    • 250   g graška
    • 2   žlice maslaca
    • 300   ml povrtnoga temeljaca
    •   soli
    •   papra
    • 1   žlica timijan
    • 0,25   kom limuna
    • 150   g šunke
    • 6   režnja kruha
    • 50   g jagode
    •   timijan za ukrašavanje

Priprema

    Priprema:

    Smrznuti grašak zapeći u vrućem maslacu oko 2 minute uz povremeno miješanje. Doliti 200 ml vrućeg temeljca, dodati sol, papar, timijan i limunovu koricu i ostaviti da se kuha 12-15 minuta, sve dok ne bude mekano. Po potrebi doliti još malo temeljca. Grašak ohladiti u tekućini, potom izraditi pire ili ga zdrobiti i pikantno začiniti.

    Od kriški kruha pomoću čaše ili okruglog kalupa (promjera oko 7 cm) izrezati 12 krugova. Premazati kremom od graška. Ploške šunke ili pečenja podijeliti na tri dijela i preklopiti te staviti na kriške kruha. Ovojnicu jagode oprezno otvoriti i preklopiti prema natrag. Jagode oprati i osušiti. Jagodama i timijanom ukrasiti kriške kruha.

    Preporuka za vino uz jelo:Taliri od kruha s kremom od graška i I šunkom s koricom