
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Graška Grašak | |
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
300 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Soli Sol | ||
Papra Papar | ||
1 žlice žlica | Timijan Timijan | |
0,25 kom kom | Limuna Limun | |
150 g g | Šunke Šunka | |
6 režnja režanj | Kruha Kruh | |
50 g g | Jagode Jagoda | |
Timijan
Timijan (za ukrašavanje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTaliri od kruha s kremom od graška i šunkom s koricom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Smrznuti grašak zapeći u vrućem maslacu oko 2 minute uz povremeno miješanje. Doliti 200 ml vrućeg temeljca, dodati sol, papar, timijan i limunovu koricu i ostaviti da se kuha 12-15 minuta, sve dok ne bude mekano. Po potrebi doliti još malo temeljca. Grašak ohladiti u tekućini, potom izraditi pire ili ga zdrobiti i pikantno začiniti.
Od kriški kruha pomoću čaše ili okruglog kalupa (promjera oko 7 cm) izrezati 12 krugova. Premazati kremom od graška. Ploške šunke ili pečenja podijeliti na tri dijela i preklopiti te staviti na kriške kruha. Ovojnicu jagode oprezno otvoriti i preklopiti prema natrag. Jagode oprati i osušiti. Jagodama i timijanom ukrasiti kriške kruha.
Preporuka za vino uz jelo:Taliri od kruha s kremom od graška i I šunkom s koricom