Priprema:
Taliri od kruha s kremom od graška i šunkom s koricom
Sastojci
-
- 250 g graška
- 2 žlice maslaca
- 300 ml povrtnoga temeljaca
- soli
- papra
- 1 žlica timijan
- 0,25 kom limuna
- 150 g šunke
- 6 režnja kruha
- 50 g jagode
- timijan za ukrašavanje
Priprema
Smrznuti grašak zapeći u vrućem maslacu oko 2 minute uz povremeno miješanje. Doliti 200 ml vrućeg temeljca, dodati sol, papar, timijan i limunovu koricu i ostaviti da se kuha 12-15 minuta, sve dok ne bude mekano. Po potrebi doliti još malo temeljca. Grašak ohladiti u tekućini, potom izraditi pire ili ga zdrobiti i pikantno začiniti.
Od kriški kruha pomoću čaše ili okruglog kalupa (promjera oko 7 cm) izrezati 12 krugova. Premazati kremom od graška. Ploške šunke ili pečenja podijeliti na tri dijela i preklopiti te staviti na kriške kruha. Ovojnicu jagode oprezno otvoriti i preklopiti prema natrag. Jagode oprati i osušiti. Jagodama i timijanom ukrasiti kriške kruha.
Preporuka za vino uz jelo:Taliri od kruha s kremom od graška i I šunkom s koricom