Više za vas!
Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Lisnata tijesta Lisnato tijesto
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 žličice žličica Maslinova ulja Maslinovo ulje
50 g g Sira Sir
100 g g Pršuta Pršut
1 šake šaka Crnih maslina Crna maslina
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
1 prstohvata prstohvat Crvene paprike Crvena paprika
1 prstohvata prstohvat Papra Papar

Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(5)

Priprema

Priprema:

Nasjeckajte crne masline i pomiješajte sa soli, paprom, uljem i prethodno usitnjenim češnjakom. Dobro promiješajte tjesteninu. Ukoliko je potrebno, u tjesteninu dodajte malo ulja.Rashlađeni Manchego narežite na tanke kriške. Pripremite Serrano pršut. Razvucite svježe lisnato tijesto na radnoj ploči i premažite ga namazom od maslina. Zatim ga prekrijte kriškama sira i na vrh stavite red pršuta. Sve zajedno pažljivo smotajte pod laganim pritiskom.Punjeno tijesto izrežite na kriške debljine 1.5 cm i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pužiće od lisnatog tijesta pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Ohlađeno tijesto posipajte crvenom paprikom.