Priprema:
Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom
Sastojci
2
osoba
-
- 1 pakovanje lisnato tijesto
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica maslinovo ulje
- 50 g sira
- 100 g pršuta
- 1 šaka crna maslina
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat crvena paprika
- 1 prstohvat papar
Priprema
Nasjeckajte crne masline i pomiješajte sa soli, paprom, uljem i prethodno usitnjenim češnjakom. Dobro promiješajte tjesteninu. Ukoliko je potrebno, u tjesteninu dodajte malo ulja.Rashlađeni Manchego narežite na tanke kriške. Pripremite Serrano pršut. Razvucite svježe lisnato tijesto na radnoj ploči i premažite ga namazom od maslina. Zatim ga prekrijte kriškama sira i na vrh stavite red pršuta. Sve zajedno pažljivo smotajte pod laganim pritiskom.Punjeno tijesto izrežite na kriške debljine 1.5 cm i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pužiće od lisnatog tijesta pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Ohlađeno tijesto posipajte crvenom paprikom.