Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom

Tapas pužići sa Serrano pršutom i Manchego sirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

2 osoba
    • 1   pakovanje lisnato tijesto
    • 2   češnja češnjaka
    • 1   žličica maslinovo ulje
    • 50   g sira
    • 100   g pršuta
    • 1   šaka crna maslina
    • 1   prstohvat sol
    • 1   prstohvat crvena paprika
    • 1   prstohvat papar

Priprema

    Priprema:

    Nasjeckajte crne masline i pomiješajte sa soli, paprom, uljem i prethodno usitnjenim češnjakom. Dobro promiješajte tjesteninu. Ukoliko je potrebno, u tjesteninu dodajte malo ulja.Rashlađeni Manchego narežite na tanke kriške. Pripremite Serrano pršut. Razvucite svježe lisnato tijesto na radnoj ploči i premažite ga namazom od maslina. Zatim ga prekrijte kriškama sira i na vrh stavite red pršuta. Sve zajedno pažljivo smotajte pod laganim pritiskom.Punjeno tijesto izrežite na kriške debljine 1.5 cm i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pužiće od lisnatog tijesta pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Ohlađeno tijesto posipajte crvenom paprikom.