Tart s čokoladom i višnjama

Tart s čokoladom i višnjama

Težina pripremeSrednje
Kuhanje60 min

Priprema

    Priprema

    Brašno, maslac, žumanjak, šećer, vrhnje i kakao mijesimo dok ne postane jednoliko tijesto. Zamotamo u foliju i stavimo u hladnjak na oko sat vremena.

    U međuvremenu iz kompota odvojimo višnje. 200 ml kompota prelijevamo u lončić, dodamo krumpirovo brašno i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući sve dok ne dobijemo odgovarajuću gustoću želea. U žele dodamo višnje, miješamo i stavljamo da se ohladi.

    Ohlađeno tijesto vadimo iz hladnjaka, valjamo na debljinu oko 5 mm i režemo kolutiće nešto veće od naših kalupa za tart. Tijesto stavljamo u kalupe (ovisno o veličini kalupa, bit će ih od 6 do 12 komada), dno punktiramo na nekoliko mjesta vilicom i kalupe stavljamo u pećnicu zagrijanu do 200 stupnjeva na otprilike 10-15 minuta. Pečene donje dijelove tartova hladimo. Kada se potpuno ohlade, na svaki tart stavljamo čokoladni mus, a na vrh stavljamo žele od višnje.

    Dok ne poslužimo, čuvamo u hladnjaku.