
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
200 g g | Maslaca Maslac | |
250 g g | Brašna Brašno | |
1 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
120 g g | Šećera Šećer | |
2 žlice žlica | Kakaa Kakao | |
2 žlice žlica | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
1 staklenke staklenka | Višnje Višnja | |
1 žlice žlica | Krumpirovog brašna Krumpirovo brašno | |
2 pakovanja pakovanje | čokoladna moussa Čokoladni mousse |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTart s čokoladom i višnjama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Brašno, maslac, žumanjak, šećer, vrhnje i kakao mijesimo dok ne postane jednoliko tijesto. Zamotamo u foliju i stavimo u hladnjak na oko sat vremena.
U međuvremenu iz kompota odvojimo višnje. 200 ml kompota prelijevamo u lončić, dodamo krumpirovo brašno i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući sve dok ne dobijemo odgovarajuću gustoću želea. U žele dodamo višnje, miješamo i stavljamo da se ohladi.
Ohlađeno tijesto vadimo iz hladnjaka, valjamo na debljinu oko 5 mm i režemo kolutiće nešto veće od naših kalupa za tart. Tijesto stavljamo u kalupe (ovisno o veličini kalupa, bit će ih od 6 do 12 komada), dno punktiramo na nekoliko mjesta vilicom i kalupe stavljamo u pećnicu zagrijanu do 200 stupnjeva na otprilike 10-15 minuta. Pečene donje dijelove tartova hladimo. Kada se potpuno ohlade, na svaki tart stavljamo čokoladni mus, a na vrh stavljamo žele od višnje.
Dok ne poslužimo, čuvamo u hladnjaku.