Priprema
Meso očistimo od žilica i narežemo na kocke. U loncu zagrijemo maslinovo ulje i dodamo narezano meso. Posolimo, popaprimo i dodamo lovorov list. Promiješamo da meso karamelizira. Nasjeckamo luk i češnjak. Mrkvu ogulimo i narežemo na kockice, pastrnjak i celer korijen također.
U lonac s mesom dodamo narezani luk, češnjak, mrkvu, pastrnjak i celer. Promiješamo i kratko prodinstamo. Dodamo koncentrat rajčice i bijelo vino. Promiješamo, pustimo da malo reducira da alkohol ispari i zalijemo vodom. Dodamo koricu limuna, poklopimo i pustimo da se kuha oko sat vremena.
Bulgur stavimo u lonac, isperemo, ocijedimo i dodamo vode da taman pokrije bulgur. Kuhamo ga na laganoj vatri da upije svu tekućinu, ugasimo i pustimo da nabubri oko 10 minuta. Kada je meso mekano, spojimo ragu s bulgurom. Nasjeckamo svježeg origana i dodamo jelu. Pri serviranju na jelo naribamo malo Parmezana i poškropimo maslinovim uljem.