
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 kg kg | Teletine Teletina | ||
100 g g | Masti Mast | ||
1,5 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
0,5 kg kg | Paprike Paprika | ||
1 lista list | Lovorova lista Lovorov list | ||
0,5 kg kg | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
200 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | ||
Mljevene paprike
Mljevena paprika (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTeletina ispod peke
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
1. Zapalite vatru najmanje jedan sat prije pečenja.
2. Ogulite luk i krumpir, ali ih nemojte držati u vodi, već ih operitei posušite. Meso začinite solju, paprom i mljevenom paprikom.
3. Krumpir po želji narezati.
4. Luk i papriku narežite na veće komade pa prelijte vinom i začinite.
5. Krumpire u posebnoj posudi podlijte rastopljenom masti.
6. Peku premažite mašću pa na dno složite meso, zatim luk, lovorov list, papriku te krumpir. Poklopite peku.
7. Pecite oko dva, dva i pol sata. Na pola pečenja otvorite peku.
8. Krumpir prebacite na dno, tako da bude u soku od pečenja, a meso na vrhu peke.