Tjestenina s gljivama

Tjestenina s gljivama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 280   g gljive
    • 340   g špageta
    • 240   g mascarponea
    • 60   g pesta zeleni
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 4   češnja češnjaka
    •   soli po želji
    • 1   grančica bosiljak
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Šampinjone pažljivo očistite i narežite na male komadiće. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Sve sastojke osim bosiljka prebacite u duboku tavu i prelijte s 1,125 L vruće vode. Ostavite da lagano pirja, dok gotovo sva tekućina ne ispari. Vrijeme kuhanja ovisi o debljini tjestenine, a ono je navedeno na pakiranju tjestenine. Ukrasite svježim bosiljkom.

    Savjet:

    Postupak je brži ako tjesteninu kuhate u pokrivenom loncu.