Više za vas!
Tjestenina s umakom od mljevenog mesa i graška

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
400 g g Fusilla Fusilli
1 glavice glavica Luka Luk
Soli Sol
(po želji)
2 žličice žličica Mažurana Mažuran
2 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
Papra Papar
(po želji)
250 g g Graška Grašak
200 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje

Tjestenina s umakom od mljevenog mesa i graška

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(2)

Priprema

Priprema:

Mljeveno meso pirjati u tavi na vrućem ulju dok ne postane smeđe boje. U međuvremenu skuhati tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.

Luk oguliti, nasjeckati, dodati u mljeveno meso i pirjati dok ne postane staklast. Dodati mažuran, koncentrat rajčice, sol i papar. U mljeveno meso dodati grašak i otprilike 2 grabilice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta.

Tjesteninu ocijediti (pri tome sačuvati nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina). U umak dodati kiselo vrhnje i eventualno još vode od tjestenine, umak kušati i po potrebi začiniti. Poslužiti s tjesteninom. Može se dodati svježe naribani parmezan.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Cabernet Sauvignon, kvalitetno crno vino2017