Priprema:
Tjestenina s umakom od mljevenog mesa i graška
Sastojci
-
- 2 žlice maslinova ulja
- 500 g mljevenoga mesa
- 400 g fusilla
- 1 glavica luk
- soli po želji
- 2 žličice mažurana
- 2 žlice koncentrata rajčice
- papra po želji
- 250 g graška
- 200 g kisela vrhnja
Priprema
Mljeveno meso pirjati u tavi na vrućem ulju dok ne postane smeđe boje. U međuvremenu skuhati tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
Luk oguliti, nasjeckati, dodati u mljeveno meso i pirjati dok ne postane staklast. Dodati mažuran, koncentrat rajčice, sol i papar. U mljeveno meso dodati grašak i otprilike 2 grabilice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta.
Tjesteninu ocijediti (pri tome sačuvati nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina). U umak dodati kiselo vrhnje i eventualno još vode od tjestenine, umak kušati i po potrebi začiniti. Poslužiti s tjesteninom. Može se dodati svježe naribani parmezan.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Cabernet Sauvignon, kvalitetno crno vino2017