Tjestenina s umakom od mljevenog mesa i graška

Tjestenina s umakom od mljevenog mesa i graška image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 500   g mljevenoga mesa
    • 400   g fusilla
    • 1   glavica luk
    •   soli po želji
    • 2   žličice mažurana
    • 2   žlice koncentrata rajčice
    •   papra po želji
    • 250   g graška
    • 200   g kisela vrhnja

Priprema

    Priprema:

    Mljeveno meso pirjati u tavi na vrućem ulju dok ne postane smeđe boje. U međuvremenu skuhati tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.

    Luk oguliti, nasjeckati, dodati u mljeveno meso i pirjati dok ne postane staklast. Dodati mažuran, koncentrat rajčice, sol i papar. U mljeveno meso dodati grašak i otprilike 2 grabilice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta.

    Tjesteninu ocijediti (pri tome sačuvati nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina). U umak dodati kiselo vrhnje i eventualno još vode od tjestenine, umak kušati i po potrebi začiniti. Poslužiti s tjesteninom. Može se dodati svježe naribani parmezan.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Cabernet Sauvignon, kvalitetno crno vino2017