
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
400 g g | Fusilla Fusilli | ||
1 glavice glavica | Luka Luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
2 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
2 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
250 g g | Graška Grašak | ||
200 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTjestenina s umakom od mljevenog mesa i graška
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mljeveno meso pirjati u tavi na vrućem ulju dok ne postane smeđe boje. U međuvremenu skuhati tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
Luk oguliti, nasjeckati, dodati u mljeveno meso i pirjati dok ne postane staklast. Dodati mažuran, koncentrat rajčice, sol i papar. U mljeveno meso dodati grašak i otprilike 2 grabilice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta.
Tjesteninu ocijediti (pri tome sačuvati nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina). U umak dodati kiselo vrhnje i eventualno još vode od tjestenine, umak kušati i po potrebi začiniti. Poslužiti s tjesteninom. Može se dodati svježe naribani parmezan.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Cabernet Sauvignon, kvalitetno crno vino2017