
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Grejpa Grejp | |
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
75 g g | Gljive Gljiva | |
40 g g | Sušenih rajčica Sušene rajčice | |
100 g g | Cikorije Cikorija | |
0,5 kom kom | Luka Luk | |
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 žličice žličica | Senfa Senf | |
1 - 2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
1 žlice žlica | Jabučna octa Jabučni ocat | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
75 g g | Kozja sira Kozji sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTopla salata s preljevom od grejpa
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Grejp oguliti tako debelo da također i bijela unutarnja kožica bude odstranjena. Izrezati filete između pregrada kriški, pri tome sačuvati sok, a ostatak dobro iscijediti. Mladi luk oprati i izrezati na komade veličine 1 cm. Gljive očistiti, ovisno o veličini prerezati na dva ili na četiri dijela. Rajčice ocijediti. Cikoriju oprati, narezati poprečno na trake širine 1 cm, pri tome ukloniti srednji tvrdi dio.
Luk i češnjak oguliti, sitno nasjeckati i pirjati u vrućem maslinovom ulju dok ne postane staklast. Podliti sokom od grejpa i jabučnim octom. Dodati senf, med, sol i papar i ostaviti da kratko prokuha. Dodati mladi luk, gljive i osušene rajčice te lagano kuhati oko 1 minutu. Dodati trakice cikorije, ostaviti 10 sekunda da uvene. Salatu staviti na tanjure i ukrasiti filetima grejpa. Na vrh staviti hrpice svježeg kozjeg sira sa začinskim biljem i odmah poslužiti.