Topla salata s preljevom od grejpa

Topla salata s preljevom od grejpa image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 400   g grejpa
    • 2   kom mladoga luka
    • 75   g gljive
    • 40   g sušenih rajčica
    • 100   g cikorije
    • 0,5   kom luka
    • 1   češanj češnjak
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 1   žličica senf
    • 1   - 2   žličice cvjetnoga meda
    • 1   žlica jabučni ocat
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 75   g kozja sira

Priprema

    Priprema:

    Grejp oguliti tako debelo da također i bijela unutarnja kožica bude odstranjena. Izrezati filete između pregrada kriški, pri tome sačuvati sok, a ostatak dobro iscijediti. Mladi luk oprati i izrezati na komade veličine 1 cm. Gljive očistiti, ovisno o veličini prerezati na dva ili na četiri dijela. Rajčice ocijediti. Cikoriju oprati, narezati poprečno na trake širine 1 cm, pri tome ukloniti srednji tvrdi dio.

    Luk i češnjak oguliti, sitno nasjeckati i pirjati u vrućem maslinovom ulju dok ne postane staklast. Podliti sokom od grejpa i jabučnim octom. Dodati senf, med, sol i papar i ostaviti da kratko prokuha. Dodati mladi luk, gljive i osušene rajčice te lagano kuhati oko 1 minutu. Dodati trakice cikorije, ostaviti 10 sekunda da uvene. Salatu staviti na tanjure i ukrasiti filetima grejpa. Na vrh staviti hrpice svježeg kozjeg sira sa začinskim biljem i odmah poslužiti.

Oznake