Više za vas!
Topla salata s preljevom od grejpa

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

400 g g Grejpa Grejp
2 kom kom Mladoga luka Mladi luk
75 g g Gljive Gljiva
40 g g Sušenih rajčica Sušene rajčice
100 g g Cikorije Cikorija
0,5 kom kom Luka Luk
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 žličice žličica Senfa Senf
1 - 2 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
1 žlice žlica Jabučna octa Jabučni ocat
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
75 g g Kozja sira Kozji sir

Topla salata s preljevom od grejpa

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(2)

Priprema

Priprema:

Grejp oguliti tako debelo da također i bijela unutarnja kožica bude odstranjena. Izrezati filete između pregrada kriški, pri tome sačuvati sok, a ostatak dobro iscijediti. Mladi luk oprati i izrezati na komade veličine 1 cm. Gljive očistiti, ovisno o veličini prerezati na dva ili na četiri dijela. Rajčice ocijediti. Cikoriju oprati, narezati poprečno na trake širine 1 cm, pri tome ukloniti srednji tvrdi dio.

Luk i češnjak oguliti, sitno nasjeckati i pirjati u vrućem maslinovom ulju dok ne postane staklast. Podliti sokom od grejpa i jabučnim octom. Dodati senf, med, sol i papar i ostaviti da kratko prokuha. Dodati mladi luk, gljive i osušene rajčice te lagano kuhati oko 1 minutu. Dodati trakice cikorije, ostaviti 10 sekunda da uvene. Salatu staviti na tanjure i ukrasiti filetima grejpa. Na vrh staviti hrpice svježeg kozjeg sira sa začinskim biljem i odmah poslužiti.